Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort se smetanou a ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 764 kJ /
3 768 kcal
Bílkoviny91,99 g
Tuky55,68 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 633 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy711,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Celá vejce vyšleháme s cukrama. Krok 2: Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Pak sypkou směs přimícháme k vyšlehaným vajíčkům. Krok 3: Dobře promícháme a vylijeme do vymazané dortové formy. Dáme péci asi na 20 minut dle trouby. Krok 4: Smetany smícháme s cukrem. Krok 5: Vychladlý korpus rozřízneme na půl a namažeme smetanou. Do ní dáme jahody, nebo jiné ovoce. Krok 6: Urovnáme a přiklopíme vrchní část. Krok 7: Vrchní krém:
Pudinky uvaříme dle návodu, odstavíme z plotny a stále mícháme, aby se neudělal škraloup. Krok 8: Rozpuštěné máslo vyšleháme s cukrem. Rozdělíme na dvě části a do každé vmícháme po částech téměř vychladlý pudink. Krok 9: Zdobíme jednotlivými krémy a a ovocem. Dobrou chuť :-)

Zveřejněno 7. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort se smetanou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRp5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort se smetanou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRp5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (34)

Mišička22 15. 5. 2014 13:19
Zítra ho budu dělat tak doufám že se mi povede chci ho udélat pro svoji půl roční holčičku k jejimu prvnímu svátku. Tak se tesim až ho budu dělat. A pak vám pisnu;-)antispam

Dělala jsem tento dort už loni a měl veliký úspěch, proto jej tento týden budu dělat dceři k narozeninám znovu.Mockrát Semy děkuji, je to něco jiného, osvěžujícího a mnohem lepšího, než dorty s těžkou máslovou náplní.

michele: když se dort propadne bývá to často kvůli špatné teplotě pečení, je dobré péct v hodně vyhřáté troubě a pak postupně teplotu ubírat, aspoň mě se to tak osvědčuje ;-)

Michelle: cukr krupice....ale mysím že cukrem to nemůže být žese vám to propadlo...no ono takhle těžko říct čím to je....tak snad se třeba druhý pokus povede. přeju hodě štěstí :-)

dobry den, je mi 14 a potrebuju Radu, prave jsem ho zkousela...ale uplne se mi nafoukl a pak propadl a zustala puze lepkava masa. Chci se jen ujisti, pect teprve zacinam, ten cukr na ten korpus to je moucka nebo krystal? diky moc

Nádherný dort, jak na řezu, tak nazdobený;-):yes:

Mám velkou radost :yes: Na novou kuchyň se moc těším ;-) Díky ;-)

Semy, to máš asi radost viď:-?a já se budu na ten tvůj přísun moc těšit a kuchyň si pak velmi užívej, ta je pro nás kuchařinky velmi, velmi důležitáááá;-)

Bibinko opravdu za poslední dobu jsem nepřispívala. Kupujeme byt takže moc starostí a času málo :-) Ale až bude nová kuchyň tak pak to zas rozjedu :-D:yes:

Semy, ty jsi tu tak dlouho nebyla:-? Nebo se mi to zdá:-?myslím, že ne;-)Tak vítej zpátky a za krásný dortík ti letí boďan:yes:

Jituško těžko říct, možná příliš horká trouba? Nebo otevírání trouby během pečení?

kde se stala chyba, že se mi korpus propadl uprostřed ?

Gábi to je dobrý nápad. Díky za tip :yes:

Já přikrývám horký pudink potravinovou folií (folii položit rovnou na povrch pudinku), pudink vychladne bez míchání a škraloup se neudělá :-D

Jestli to bylo nejasné tak se omlouvám. Napsala jsem postup, jaký jsem dělala já. Za ty přehozená slova v komentáři se také omlouvám. Máslo má prostě před šleháním být rozpuštěné a s cukrem jsem ho šlehala ručním šlehačem naplno asi 4-5 minut. Tento postup mám z jedné mojí kuchařky. Postup jako do sebe co zamíchat je samozřejmě jen na vás. Takže i postup kdy zamícháte máslo do pudinku je možný.

Marie Tomečková 8. 2. 2009 16:23
Semy, ale Eva má pravdu. Přečtete si větu, kterou jste napsala v komentáři. To máslo vyšleháte rozpustit a vyšlehat s cukrem... Peču dost dlouho, ale z vaši odpovědi jsem byla i já jelen. Nechápala jsem, proč nejdřív vyšlehat a pak rozpustit:-O A zatím jste neodpověděla, jakou konzistenci má mít máslo při zašlehávání pudinku. Eva se na to ptala. Postup který uvádíte vy, jsem ještě neslyšela. Z jakého důvodu se má máslo rozpustit? Není lepší do horkého pudinku zašlehat máslo? :-*Máslo se přece v horkém pudinku krásně rozpustí a krém je hladký.:-p

Evo, máslo samozřejmě musíte nejdříve rozpustit a pak vyšlehat s cukrem. Poté přidat téměř vychladlý pudink. Nevím, mě se na to nezdá nic neúplného. :-)

Semy, asi neumím číst.:-))V postupu je napsáno: Rozpuštěné máslo vyšleháme s cukrem. Rozdělíme na dvě části a do každé vmícháme po částech téměř vychladlý pudink. A v komentářích: To máslo vyšleháte rozpustit a vyšlehat s cukrem. Snažím se číst pozorně. To znamená (podle komentáře), že máslo nejdřív vyšlehám, pak ho rozpustím a nakonec ještě jednou vyšlehám s cukrem? A když budu dávat vychladlý pudink, tak jakou konzistenci to máslo má mít? Nedokážu si to na základě vašeho neúplného postupu vůbec představit. Možná chyba není na mé straně.:-D Recept se mi líbí a nerada bych si postup domýšlela. Děkuji

Evo, pudinky uvařím přesně jak říkáte, s polovinou mléka. To máslo vyšleháte rozpustit a vyšlehat s cukrem a pudink se přidává postupně po částech téměř vychladlý...(je to tam v receptu i tak popsané).

Klárko, ty jahody je opravdu jen potřeba nechat dobře okapat. Já to krájela asi po 4 hodinách tuhnutí a nevytékalo nic a krájelo se dobře :-)

vypadá velmi chutně, vkusně nazdobený, dávám bodíka :yes:

Klárka, keď nepoužívate čerstvé, ale kompótované jahody, musíte ich ocediť a nechaž úplne odkvapkať a oschnúť. Potom vám už nebudú púšťať žiadnu ďalšiu šťavu. To isté platí pre mrazené jahody. Čerstvé jahosy umyjete a tiež necháte oschnúť.

Když dávám do krému ovoce, tak zejména kompotové jahody pustí dost šťávy a krém není dostatečně ztuhlý. Při krájení vytéká. Nůž je pak zapatlaný a řez nevypadá hezky. Kde dělám chybu? Moučník mám pochopitelně vždy v lednici. Krájím ho po upečení a naplnění až na druhý den. Děkuji za vysvětlení.

Martino, píšete, že pudinky uvaříme dle návodu. Ale kolik mléka? Na jeden celý sáček se dává 1/2 mléka. Vy uvádíte 1/2 sáčku. To znamená na 1/2 sáčku 250 ml mléka? A pak to máslo mám rozpustit? Ještě jsem nikdy do rozpuštěného másla nepřidávala VYCHLADLÝ pudink. Spíš to dělám opačně. Do horkého pudinku zamíchávám máslo, které se v horkém pudinku postupně rozpustí. Anebo máslo pokojové teploty vymíchám s vychladlým pudinkem. Obě suroviny musí mít stejnou teplotu. Děkuji za vysvětlení.

Dort vypadá fakt skvěle. Hned zítra ho také upeču. :-p

výbusna: Krém pokračuje stejně i na bokách. Na tý třetí fotce je už vidět bok, ale splívá to, takže to není tolik poznat :-)

Martino, nádhera. Já moc neumím zdobit tím sáčkem, tak fakt obdivuji každého, kdo to umí. :-8 A proto za umělecký dojem máš+ :yes:

Čokoládové dorty miluju.:-8 Přiznám se, že bych ten jakodový krém vyměnila za čokoládový, ale jinak :yes:

Jolano: každého zaujme něco jiného. Myslím že takovéhle "divné" narážky nejsou na místě. Děkuji

máš to krásný na detaily nekoukám jako paní vybusná je nějak moc chytrá ne dávám ti bodík

Blbnul mě nějak počítač a vložilo to několikrát..:-(

Vypadá moc hezky a chutně:-p;-):yes:

Děkuju ti. Za bodík i za chválu. Opravdu nahoře jsou broskve. Želatinou jsem nepolévala. Ono on u nás stejně dlouho nevydrží, tak i jak jsi psala o rychlé spotřebě tak s tím si nemusím dělat starosti :-)

paci sa mi, ze je to plnene a zdobene lahkymi pudingovymi kreamami, sice nevydrzia tak dlho, ako tie tazke varene, ale pokial je torta urcena k okamzitej konzumacii, niet preco predlzovat trvanlivost. dala som ti semy bod, torta sa mi fakt paci. aj ked je zdobena nahusto hviezdickovou trubickou po celej ploche, vobec na mna neposobi preplnene. predpokladam, ze navrchu su broskyne. prelievala si ich aj priesvitnou zelatinou?

nevidim dobre na boky torty, pokracuje aj tam hviezdickovy vzor, alebo su len obtrete kremom?

Tématické fráze:
čokoládový dort, čokoládové dorty, čokoládový dort za studena, ovocny dort s čokoladou, čokoládovo ovocný dort, dorty s ovocem recepty, dort s lesním ovocem, zdobení dortů ovocem, čokoládový moučník, dort s ovocem, čokoládoví dort, ovocný čokoládový dort, rychlý čokoládový dort, dorty zdobené ovocem, čokoládový dort s jahodami, jak polít dort čokoládou, dort s lesním ovocem recept, dorty s ovocem, čokoládový dort recept, pudinkový dort s ovocem

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, cukr vanilkový, smetana zakysaná, cukr moučkový, pudink vanilkový, pudink jahodový, mléko, cukr, máslo, ovoce

Přidat fotografie receptu