Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní rohlíky II.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 966 kJ /
3 816 kcal
Bílkoviny102,17 g
Tuky76,85 g
Vláknina28,77 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,23 g
Sacharidy651,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek. Krok 2: V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a oleje víc. Těsto necháme vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků. Vypracujeme malé bochánky, které rozválíme na malé placky. Krok 4: Placky srolujeme na rohlíky, potřeme rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě asi 10 min. kynout na plechu. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Já pekla 20 min. Doba pečení je informativní, každý peče podle své trouby.

Zveřejněno 28. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní rohlíky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5o2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní rohlíky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5o2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (77)

Jana:Mě se to stalo taky a druhý den už byly jako z gumy a nechutně tvrdé

senzační rohlíky, dělala jsem 2 várky, první jsme sluply HNED!tak jsem hned udělala druhou.:yes::yes::yes:, nesmrdí nám po droždí a to mi vyhovuje

Misa:dobrý večer nemám zkušenost s horkovzduchem:-K

Ahojky,na kolik a jak dlouho pečete na horkovzduch?Rohlíky jsou dobré,ale mám je trošku tvrdší.Díky :)

jirholu: doporučuji druhý den, pokud zbydou, dát je na topinkovač nahoru, po každé straně chvilku a jsou opět jak čerstvě upečené, chřupavoučké a ještě teplé, chutnají výborně !

suslajda: :yes: zadařilo se:yes: mám radost, rohlíčky nám moc chutnali a ještě jsme je měli dnes ráno k snídani :yes: :yes: přidala bych i foto, ale ještě to jaksi neumím.... :-8

l.krtecek:tak ať se zadaří;-);-)

suslajda: ;-) děkuji za odpověď, ptala jsem se z toho důvodu, že se mi těsto v pekárně občas nepovede, tak proto, ale každopádně to zkusím, nemám co ztratit :-).

l.krtecek:já zadělávala v robotu;-)

Vypadají moc krásně, hned zítra je zkusím. Zadělával jste někdo těsto v pekárně:-? děkuji.

teď upečené, jsou super, moc dobré :yes::yes::yes:
těsto bez problémové, krásně se s ním pracovalo, z dávky jsem udělala
16ks

Přestože jsem dělala tenké rohlíčky,nakynuly trochu více,než jsem čekala :-)) Ale chuťově dobré :-p Určitě zopakuji ;-) Posílám foto i bodík :yes:

Kruela: Já jsem je také pekla, některé jsem pekla ne až tak do zlatova a ty byly měkké, ale ty pečené do zlatova byly jako kámen:-(

Jsou výborné!! Zbylé po vychladnutí dejte do mrazáku a pak buď volně v pokojové teplotě rozmrazit, nebo v mikrovlnce na několik málo sekund, nebo na ústředním topení:-)). Jasně, že bez pekárenské chemie tak nevydrží, jako kupované, ale ony někdy ty kupované jsou také později pěkné gumy, takže není co řešit. Tyhle rohlíky jsou úžasné, ostatně jako všechno, co si člověk sám vlastnoručně a pěkně po domácku upeče.

Rohlíky jsou krásné, ale vůbec nám nechutnaly, za mě teda palec :no:

Kruela:to je mi líto:-K

Mě se tedy nepovedly :-(.Byly hrozně hutné a druhý den na kámen, skoro všechny jsme je vyhodili:-(:-(:-(

jsou skvělé, bod jsem poslala už dávno, tak teď jen foto ;-):-p

Tanule19: Mně chutnaly první den, ale druhý den už ne :-// Dala jsem je na půl minuty do mikrovlnky a pak byly zase dobré :yes:

Mě teda moc nenadchly:-( Chleba si peču a nemám problém, ale dobré rohlíky prostě neumím:-( Po upečení byly skvělé, teď večer už jsou pěkně tuhé a zítra nebudou dobré, nevím čím to je:-((

Senky, súhlasím s tebou. Niekto tu má rád konflikty.

casino: trošku silná slova a navíc s křížkem po funuse :-!:-!:-((

casino:Nepřeháníte to už trochu???:-//

Dáša Daňková:To se ani nedivím, kůžičky byly opravdu nechutné:-((

Zase další provokace. A mně se to nepovedlo. Ale dneska to uvidí kdo z koho. Hajzlívi ohnutí.

suslajda:;-):-K

jirholu:děkuji za foto:-K

danka1965:neadí jsem ráda děkuji:-K

Krásné a mňam;-). Určitě bod:yes: a jestli nevadí, tak přidám i fotku. D

Rohlíky jsem dnes dělala. Těsto jsem zadělávala v domácí pekárně. Mně rohlíky chutnají :-p , manželovi ne :-/, ale to je jeho problém :-)) Přidávám foto a 21.bod ;-):yes:

Strašně se stydím . Jen nevím co jsem zvoral. Nemohu vsteky ani koukat, když vidím ty vaše. Ale pokoj nedám a zejtra to zrovna prubnu. To by bylo, abych i já to nesvedl. ty máš +bodík 20

bara.it:moc děkuji za fotku a mám radost, že chutnají:-8:-K

Tak jsem rohliky taky vcera zamotala a nez jsem se otocila byly snedene. Takze jak chutnaji den poté nevim, ale v den upeceni jsou vyborny. Davam ti Hanicko bodika :yes:19:yes: a dovoluji si pridat fotku :-K

varilamyskakasicku:dík za fotky jsem ráda, že chutnají

ještě jednou všem děkuji:-K

před chvílí sem je dopekl, sou super
for varilamyskakasicku: on to manžel zvládne, a dopije to pivo co zbude, neboj se....

Hani, rohlíky jsou křehké, výborné, díky za receptík sem daný, manžel si je udělal sám:-D, moje mamka - 82 let, jich včera slupla několik a chce ja každý týden, no, manžela orosilo :-))

Luboš: No ,jo !:-D

Holky, s těma panákama máte co dohánět....:-! :-K

Jsou výborné Hani a protože my bychom celou dávku nesnědli, část těsta jsem dala do lednice a druhý den ho použila jako podklad pro pizzu.A i na tento způsob bylo fajn, šlo krásně tence vyválet.

Nestačily ani vychladnout. Perfektní! :-p

maja f:děkuji za vyzkoušení jsem ráda, že chutnalo:-K:-K

maris::-D mám čo doháňať.

magdalenka: frťan je panák - může být velký i malý;-):-))

hosta:asi umriem alkoholom nepolíbená...a čo je frťan?

Jedny z nejlepších rohlíků, co jsem kdy pekla a jedla. I druhý den jsou pěkně křupavé. Doporučuju všem :-)

Už jsem to opravila:-Kvelký panák jak už tu psala spagetka má 50 ml:-K:-8

magdalenka: no vidíš, chybí ti základní znalosti. Takže velký panák 50 ml, malý 20 ml, když ti bude nalévat Američan - a dnes už i v barech - tak je velký jigger 40 ml a malý jigger 20 ml. To jen, abys nebyla nepolíbená alkoholem:-D

spagetka:dík,myslela som si to... my sme v podstate abstinenti. Ale mám taký malý štamprlík 30 ml, ďalej 40 ml aj pohárik 100 ml.

spagetka:Proč se nezeptat odborníku ? :-DKaždá ho má při ruce , položte otázečku ! ;-) Já už vím kolik je frťan,malý panák i velký panák. :-D

magdalenka: magdi, u nás je objem velkého panáku 50 ml

Hani, ja neviem, aký objem má veľký panák?

Děkuji všem za komentíky:-K:-K

senky:děkuji za krásné fotky:-8u nás se po nich jen zaprášilo:-K

Lucie:Hrnek mám 250 ml a oleje jsem dal jede a půl velkého panáka;-)

Blanka: :-O pokud nejsou 2. den gumové, to jsou pořád křupavé a nadýchané?

Jedním slovem-vynikající,křupavé a nejsou hned druhý den gumové,děkuji za recept :-))

senky: zapomněla jsem dodat, že za mně zadělávala pekárna ;-);-)

Lucie: Luci, než Ti suslajda odpoví: vzhledem k tomu, že hrnek se zpravidla používá 250 ml, je nejlepší si mouku z jednoho hrnku zvážit a vypočítat, ale podle mně je to zbytečné, hrnek nebo odměrka bohatě stačí;-) A velký panák je zpravidla 5 cl(50 ml), ale anglicky mluvící země používají míru 4cl(40 ml);-) :-!

Haňulko, právě je snídám s máslem a kakaem :yes::yes: zase mám jedny do sbírky, jsou moc dobré, křehké a nadýchané. ;-) Boduji a děkuji:-K

Rohlíky vypadají krásně. Kolik gramů mouky používáte a kolik ml oleje? Děkuji.

Ty jsou parádní. Moc se Ti povedly Haničko :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

Hanko, moc se Ti rohlíky povedly:-p+:yes:

Krásné je máš :yes:

Vypadaji uzasne, tez se o ne pokusim.

Jsem na ně moc zvědavá :yes::yes: zítra brzy ráno vyzkouším ;-)

Dáša Daňková:Jsem ráda,že jste vyzkoušela:-K:-K

Dáša Daňková 28. 1. 2014 16:49
Paní Haničko jsem si Váš recept opsala, ihned vyzkoušela a nemá to chybu. Zatím co pan Hruška pekl a vařil, jsem kromě kůžiček vyzkoušela už vše. Vše se zatím povedlo na jedničku. hezký večer Dáša

Ne ,to nebylo upozornéní já jsem opravdu nevěděla. Když dělám Bratislavské rohlíčky tak taky už na plechu nekynou ,jenom se hned natřou vajíčkem a když oschne tak podruhé a šup do trouby.:-D

to je vyborny recept,vdaka

Veronika.Hrozna:Děkuji za upozornění dopsáno:-8:-8

Opravte mě ,jestli jsem špatné četla,ale podruhé na plechu už nenechat nakynout?:-O

Děkuji za komentíky;-)vyzkoušejte jsou fakt dobrý:-K

To je fofr, vypadají moc dobře, taky je chci udělat:yes:

:yes:

Sú pekné, chystám sa na ne:-p, už ich mám vytlačené:yes:

Haničko,máš je krásně umotané a upečené vypadají,jako od pekaře:-K:-p:yes:

Krásné rohlíčky:-p:yes:

:yes::yes: taky se na ně chystám, i na chleba ;-):-K

Tématické fráze:
domací rohlíky od ladi hrušky, domácí pivní rohlíky recept, domácí rohlíky ládi hrušky, láďa hruška rohliky, hruškovy rohliky, rohlíky od ládi hrušky, recepty ládi hrusky rohlíky, domácí rohlíky lada hruska, tv nova pivní rohlíky, domácí rohlíky podle hrušky, rohlíky podle hrušky, láďa hruška domácí rohlíky, anglický rohlík ládi hrušky, rohlíky ládi hrušky, rohlíky podle ládi hrušky, tn cz, slané rohlíky podle ládi hrušky, hruška recepty, ladislav hruška recepty, domácí pivní rohlíky

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, pivo světlé, sůl, mléko, droždí, olej, sůl hrubá, kmín celý

Přidat fotografie receptu