Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rustikálny ždímaný chléb

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 432 kJ /
2 015 kcal
Bílkoviny64,15 g
Tuky26,15 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 29 mg
Sodík 4,88 g
Sůl12,10 g
Sacharidy365,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do DP dáme postupne suroviny, ako sú uvedené a zapneme program cesto. Krok 2: Po vykysnutí cesto vyberieme, rukami roztiahneme na obdĺžnik o hrúbke cca 2 cm. Po dĺžke ho prekrojíme, každý kus stočíme - akoby ždímame, pozri foto. Krok 3: Preložíme na peč. papier, alebo fóliu, ja som cez sitko ešte trochu posypala múkou (pre vzhľad). Krok 4: Pod utierkou necháme ešte cca 25 - 30 minút kysnúť. Potom dáme do rúry piecť - asi 30 minút. Krok 5: Prvých 15 minút 200 stupňov, zvyšok pri 180 stupňoch.

Zveřejněno 15. 4. 2014

Poznámka autora magdalenka

Cesto sa dá pripraviť aj bez DP, vtedy si z cukru, droždia a trochu vody pripravíme kvások, po vzkypení všetky suroviny spracujeme. Necháme v teple kysnutím zdvojnásobiť objem cesta, vyklopíme z misy a spracujeme ako hore.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rustikálny ždímaný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Dxk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rustikálny ždímaný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Dxk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Výborný :yes: Prvně jsem ho upekla podle receptu, včera jsem přidala do těsta olivy a provensálské koření. Výborné oboje :-K Rodina ho miluje. Děkuji :-K

Sarovka: Som rada, že vám chlieb odo mňa chutí. S olivami to máš perfektný nápad. Práve dnes som taký nejaký chlebík s olivami kupovala za dosť vysokú sumu. A ďakujem za správu.

Včera jsem chleba podle tvého receptu dělala a je skutečně výborný:yes::yes:
Sádlo, ani čerstvé droždí jsem neměla a tak jsem dala 2 PL slunečnicového oleje a sáček sušeného droždí.
Těsto jsem dala do teflonové formy, posypala ho slunečnicovými semínky a nechala pod utěrkou vykynout.
Dovolila jsem si přidat foto.

radiator: Skvelá správa, mám radosť...:-K

Snoopy: ďakujem, skvelá správa. :-K

Dělala jsem už několikrát, výborný chleba, všem doporučuju.;-):yes:

dexulka:vďaka za skvelú správu a krásne foto! Tvoje uznanie ma teší.:-K

Moc dobrý chlebík :yes: Křupavý a nadýchanný zároveň,ideální na party :-p Dělala jsem už dvakrát a určitě ne naposled ;-)

Raž je po česky žito a ražná múka je žitná mouka, tejaja dobre poradila. Ďakujem, Terezka za zastúpenie.

čmárka 1. 5. 2014 13:19
tejaja:Děkuji pěkněza radu a teď ještě tu žitnou(mouku:-)))

čmárka::-) ražná = žitná ;-)

čmárka 1. 5. 2014 12:20
Moc poprosím o přeložení slova ražná,žeby žitná ?:-8
Receptík se mě moc líbí a chtěla bych ho vyzkoušet.
Děkuji.

maja f: V podstate je to jedno, môžeš rozpustiť, len nech nie je horúce, ale vlažné. Nech sa ti darí.

Dotaz - pokud chci udělat těsto bez DP, sádlo mám rozpustit?

medmic: vyskúšaj...kváskové pečivo je celkovo chutnejšie. Ja s kváskom nepracujem, alebo veľmi málo a skúseností mám s ním chabé.

Zajímavé, nebylo by to ještě lepší z kvásku?

:-p:yes: moc pěkné, mám uloženo;-):-K

Tématické fráze:
ždímaný chléb, ždímaný chléb recept, ražná mouka, ždímaný chleba recept, ždímaný chléb z domácí pekárny, ždímaný cibulový chléb, videorecepty zdimany pečení chleba, jak spravovat chléb, ražna mouka recepty, ražná mouka česky, ždímané těsto, gulášová polévka

Suroviny:
voda, jogurt bílý, sádlo, sůl, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu