Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso dvou barev - čínská kuchyně

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 913 kJ /
935 kcal
Bílkoviny135,33 g
Tuky25,81 g
Vláknina9,23 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,48 g
Sůl6,11 g
Sacharidy33,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho pokrájíme nahrubo. Krok 2: Připravíme zálivku z vína, sójovky a glutasolu. Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky a smísíme s vejcem, solí, máčeným škrobem a krátce, jen co maso zbělá, blanšírujeme na pánvi v tuku. Krok 3: Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivkou, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty. Krok 4: Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření; prudce opražíme, přidáme trošku vývaru (vody) a směsí přelijeme hotový pokrm na míse.

Zveřejněno 11. 9. 2014

Poznámka autora casino

http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...

http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso dvou barev - čínská kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nV4p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso dvou barev - čínská kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nV4p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Casino milé i nemilé, i když Tebe moc nemusím, MUSÍM uznat, že Tvé recepty jsou :yes: a tento určitě vyzkouším, toto já ráda...

Ochutnala jsem několikrát:-p, ale sama nevařila. Mám také obdiv k těm, co čínu umí dobře připravit:yes:+:-D

Eliška Havelková 13. 9. 2014 23:03
To vypadá velmi zdařile - ostatně jako vše autora casino. Určitě by mi to chutnalo. Já se ale o jídla asijské kuchyně nepokouším, protože i s nakoupenými originálními (údajně - nikdy jsem v Asii nebyla, jsou to prostě tzv. specializované obchody) surovinami byl výsledek často velmi diskutabilní a o něco méně často ubohý.:yes::-p

...kdo z čechů umí čínskou kuchyni toho obdivuji - já si netroufám a raději si zajdu k "číňanovi" - hodně odvahy a at se vám daří :-)

klicova.marcela : že by "kávová lžička"??;-)

klicova.marcela 13. 9. 2014 17:49
at varim stale nevim co to je zkratka kl.::-!

:-pmňam ....rpr by mi chutnalo...nádherný výtvor a krásná fotka:yes:

Za mě :yes:, aspoň teda fotka je úžasná:-*
Čínskou kuchyni (tu "nepočeštělou") miluju, ale sama zrovna moc neovládám. Ať se snažím sebevíc, nikdy to není "ono" :-//

mňam, to by mi chutnalo.:-p

Jedla som viackrát, ale sama som ešte nikdy nerobila. Pripravené inými mi to chutilo. :-D;-) Recept bol prekladaný zo slovenčiny?

Tématické fráze:
čínské maso dvou barev, maso dvou barev, maso dvou barev recept, čínská kuchyně recepty, maso dvou barev recepty, čínská kuchyně vepřové recepty, čínske maso, cina maso dvou barev, smes dvou barev, čínská masová směs, čínská kuchyně kuřecí maso, recept maso dvou barev, čína dvou barev, recepty na čínskou kuchyni, recepty čínské kuchyně, recepty maso dvou barev, blanšírované maso, maso dvou barev čína, blanšírované zelí, čínské recepty z vepřového masa

Suroviny:
játra vepřová, škrob, kýta vepřová, sůl, škrob, vejce, zelí bílé, česnek, víno, omáčka sojová, wei-su, olej, houby, chilli paprika čerstvá, vývar

Přidat fotografie receptu