Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové julienne - přílohové

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 11 min Doba přípravy: 11 min

11 min (11 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie423 kJ /
101 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky5,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy3,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný celer nakrájíme na „sirky“. Krok 2: Svaříme asi litr osolené vody s vavřínem. Krok 3: Celer krátce (asi 2 až 4 minuty) v odvaru blanšírujeme; ocedíme a necháme vodu dobře odkapat. Krok 4: V rendlíku rozpustíme v horké smetaně máslo a vmícháme víno. Krok 5: Celer přelijeme ochucenou smetanou, promícháme, dochutíme (sůl, pepř?) a podáváme. Krok 6: Poznámka:

Celer lze „strouhat" na jemné nudličky na W-krouhači, nebo strouhat na velké slze.
Celer při ovařování průběžně zkouším na skus…
Pokud vodu nepřesolím a mám dost celeru, tak z vývaru uvařím polévku.

Zveřejněno 23. 9. 2014

Poznámka autora casino

Název receptu neřešte... :-) Zkoušeli to už jiní tady: http://www.labuznik.cz/recept/celerove-julienne-ta...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové julienne - přílohové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v738

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové julienne - přílohové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v738

Marie

Komentáře (5)

Zajímavé:-p

....a ja som just chcela riesit nazov :-D;-):-D

maiva: :-D v poezii psaného receptu zní "vavřín" lépe než "bobek" a je lepší než "laur":-D

maiva: Nejsem casino, ale vavřín a bobkový list je totéž ;-)

Pěkný, ale proč uvádíš 1x bobkový list a pak zase vavřín;-)

Tématické fráze:
zelenina julienne, celerové listy, zelenina julienne recepty, zelenina julienne co obsahuje, julienne hranolky, zelenina julienne recept, julienne hranolky recept, celerové listy- recept, celerove listy recept, listy celeru recept

Suroviny:
celer, bobkový list, smetana, máslo, víno bílé, sůl

Přidat fotografie receptu