Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný sirup jen z jablek

Zůstala vám jablka, která se nehodí na uskladnění, ale ještě se dají využít? Připravte si jablečný sirup, bez konzervantů a barviv, vonící podzimem. Připravíte z něj domácí limonádu nebo ochutíte čaj.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 894 kJ /
5 233 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky6,16 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 270,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědla. Krok 2: Pak je přendáme do většího hrnce, podlijeme vodou, aby byla potopená do 1/4 a vaříme bez míchání 10 minut, dokud nezměknou. Krok 3: Částečně vychladlá jablka propasírujeme přes sítko, vznikne nám jablkové pyré. Krok 4: Pyré necháme překapat přes plátěnou utěrku, a tak získáme jablečnou šťávu. Krok 5: 1 l jablečné šťávy promícháme s cukrem, vodou a citrónovou šťávou, několik minut povaříme. Krok 6: V průběhu vaření odstraňujeme pěnu tvořící se na povrchu. Krok 7: Horký sirup naplníme do čistých, nahřátých lahví a dobře uzavřeme.

TIP: Několik tipů, jak konzervovat domácí sirupy

Zveřejněno 25. 10. 2014

Poznámka autorky Maryla337

snad to dopadne dobře

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný sirup jen z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30zx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný sirup jen z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30zx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dnes uvařeno, už jen počkat, až schládne....měla jsem starší jablíčka a byla to volba buď sirup nebo štrúdl. Vyhrál tentokrát sirup a věřím, že to byla dobrá volba :-). Z 1 litru jablečné šťávy skoro 2 l sirupu :-8

Maryla337: prosím jakým způsobem překapáváte pyré přes plátno? já už 4 hodiny a mám sotva deci štávy :-(

tak a ze zbylého pyré ....... sem uděla džemík ;-)

Maryla337: A do čoho pridá tú chémiu? Do vody ?;-)

Povedlo se

Katka B: jdu dělat

tejaja: pokud někdo přidá chemii už není jen z jablek :-))

Môžem sa spýtať, či existuje možnosť urobiť jablkový sirup z iného ovocia ako z jabĺk ? :-D;-)

To zní zajímavě. Uložím a věřím, že bude čas na ozkoušení. :yes:;-)

Tématické fráze:
sirup z jablek, jablkový sirup, domácí sirup z jablek, jablečný sirup, jablkový sirup recept, domácí šťáva z jablek, šťáva z jablek recept, domácí jablečný sirup recept, sirup z jablek recept, recept na sirup z jablek, domácí jablečný sirup, jablecny sirup recept, domácí jablkový sirup, jablečný sirup domácí, jak udelat jablecny sirup, recept na jablkovy sirup, recept na šťávu z jablek, šťáva z jablek, recept sirup z jablek, štava z jablek recepty

Suroviny:
jablko, voda, šťáva jablečná, cukr, voda, citron

Přidat fotografie receptu