Jablečný sirup jen z jablek
Zůstala vám jablka, která se nehodí na uskladnění, ale ještě se dají využít? Připravte si jablečný sirup, bez konzervantů a barviv, vonící podzimem. Připravíte z něj domácí limonádu nebo ochutíte čaj.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 894 kJ / 5 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 6,16 g |
Vláknina | 36,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 270,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědla.
Krok 2: Pak je přendáme do většího hrnce, podlijeme vodou, aby byla potopená do 1/4 a vaříme bez míchání 10 minut, dokud nezměknou.
Krok 3: Částečně vychladlá jablka propasírujeme přes sítko, vznikne nám jablkové pyré.
Krok 4: Pyré necháme překapat přes plátěnou utěrku, a tak získáme jablečnou šťávu.
Krok 5: 1 l jablečné šťávy promícháme s cukrem, vodou a citrónovou šťávou, několik minut povaříme.
Krok 6: V průběhu vaření odstraňujeme pěnu tvořící se na povrchu.
Krok 7: Horký sirup naplníme do čistých, nahřátých lahví a dobře uzavřeme.
Zveřejněno 25. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný sirup jen z jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30zx
Moje poznámka
Jablečný sirup jen z jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30zx
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
sirup z jablek,
jablkový sirup,
domácí sirup z jablek,
jablečný sirup,
jablkový sirup recept,
domácí šťáva z jablek,
šťáva z jablek recept,
domácí jablečný sirup recept,
sirup z jablek recept,
recept na sirup z jablek,
domácí jablečný sirup,
jablecny sirup recept,
domácí jablkový sirup,
jablečný sirup domácí,
jak udelat jablecny sirup,
recept na jablkovy sirup,
recept na šťávu z jablek,
šťáva z jablek,
recept sirup z jablek,
štava z jablek recepty
Suroviny:
jablko,
voda,
šťáva jablečná,
cukr,
voda,
citron
Komentáře (9)