Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka na černém pivu

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirka66 jirka66

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 611 kJ /
1 341 kcal
Bílkoviny183,67 g
Tuky15,68 g
Vláknina28,06 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 905 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy78,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran. Krok 2: Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava. Krok 3: Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou. Krok 4: Přidáme líčka, zalijeme pivem a demiglasem. Krok 5: Dusíme do měkka. Krok 6: Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme. Krok 7: Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu lze použít třeba šťouchané brambory.

Zveřejněno 26. 11. 2014

Poznámka autora jirka66

Demiglace - i když demiglace je vývar, není to přesný termín, protože svojí hustotou připomíná spíše omáčku. Používá se všude tam, kde je potřeba zesílit masovou chuť. Hodí se do všech druhů teplých omáček, do zvěřinových ragú ... využijeme ho také všude tam, kde v receptech najdeme použití bujónu nebo kostky masoxu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J26D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J26D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Rada varim pro sve kamarady,nikdy jsem licka nejedla,protoze nemam rada jidla na vine,ale tyhle na pive urcite vyzkousim.Dekuji moc za inspiraci Zdenca.www.toprecepty.cz

Fantázie:yes: Velice dobré múžu doporucit

A taky líčka mívá Makro

sunny.sofi: Já je koupil v Brně v masně.

Hovězí líčka dělávám podobně a ráda (občas i s tím masoxem:-*), ale vepřová líčka neznám - dají se normálně někde koupit? Díky:-)

:yes::-p
A ostatní ať si trhnou nohou(za ten masox)Ty se přiznáš ale ostatní ??????
Dávám 5 bodíků

No jo luxusní papáníčko, přestože s masoxem, výroba demiglace 24 hodin, kdo to má vydržet, když je chuť na líčka zrovinka hned a demiglace není předem uvařen. Nedávno jsme měli na víně, ale příště vyzkouším tento recept na pivě nádhera.Posílám michelinskou hvězdu v tomto případě hvězdný bodík.:-p

:yes:

Tématické fráze:
vepřová líčka na pivu, vepřová líčka na pivě, vepřová líčka na pivě, líčka na černem pivě, vepřová licka recept, vepřová líčka, licka na cernem pivu, vepřové líčka na pivě, hovězí líčka na černém pivu, líčka na pivě, recept vepřová líčka, hovězí líčka na černém pivě, licka na pivu, vepřové líčka, recepty na vepřové líčka, recept na vepřová licka, recept na vepřové líčka, vepřové líčka na pivu, veprova licka recepty, veprova licka pouziti

Suroviny:
líčka vepřová, mrkev, petrželka, celer, cibule, česnek, tymián, protlak rajčatový, pivo černé, demi glace, sádlo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu