Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stero Stero

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 109 kJ /
265 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky15,41 g
Vláknina5,16 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy11,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozklepneme vejce do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme. Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka. Krok 2: Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z druhé strany, přeložíme napůl a dáme na talíř vychladnout). Ukrojíme krajíc chleba a pomažeme ho z jedné strany hořčicí.
Potom na něj položíme připravenou omeletu. Krok 3: Opláchneme rajče a ukrojíme 3 tenká kolečka a položíme je na omeletu. Krok 4: Oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme pár tenkých půl koleček a rozprostřeme je po druhé straně omelety. Nakonec rozčtvrtíme kyselou okurku a dáme na omeletu.

Zveřejněno 29. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnZp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnZp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Take znam a delam se strouhankou, proto rizek na rozdil od omelety;-)

S topinkou :yes::-p

Super lacné skvelé študentské jedlo, chodili sme naň do Mliečaku v BA. Vďaka za pripomenutie. Jediný rozdiel medzi týmto receptom a tým mliečakovým je, že tam ho robili s hriankou a parádne ocesnakovanou.:-))

To je náhoda,včera to bylo u nás k večeři, hodně obložené zeleninou.

Použila som vajíčka 3, pretože jedno skončilo na zemi. :-D:-D:-D Dnes som potrebovala k polievke rýchlo niečo pod zub, tak sa to hodilo. ;-)

Ano, musím se přiklonit ke Casinovi. Je to asi otázka generační. Já pamatuji v "Mléčném baru" v Brně u nádraží smaženky jako opečenou veku s vaječnou směsí, to celé opečené, nádherně mastné, navrchu s oblohou. Naproti tomu byl "vaječný řízek" plátek kmínového chleba s vaječnou omeletou, potřenou hořčicí, obložený syrovou cibulí a okurkou :-D

casino: já o smažence dnes četla poprve, u nás je to odjakživa vaječná omeleta;-)

"Chléb s omeletou (vaječný řízek)"
Koukám, že někdo, doufám že autor změnil název:-K
Dámy, myslím že v přístupu k názvu se odráží (aniž bych se chtěl některé dotknout;-) generační pohled.
My dříve narození to známe jako Vaječný řízek...
Smaženky byly a jsou přece tlustější než omelety:-D

Stero: Tak znovu. Smaženka se dělá se strouhankou :-) Tohle není smaženka.

Ano někdo tomu říká smaženka jiný vaječný řízek když se kouknete v obchodě většinou je na všech napsaná smaženka. :):-)

Maris, diky za informaci, jo, ta "smazenka" z mlicaku vypadala jakoby ji nekdo splachnul do rozpalenyho oleje, takova nafoukla jako svitek

maris: :-)):yes:
Tohle rozhodně není smaženka.

zuzun::-)), jj - v mlíčáku byly smaženky zahuštěné trochou strouhanky / ony asi měly být s ní nastavený:-)),/ proto si myslím,že omeleta není v žádném případě smaženka.:-) Dokonce jsem na tu " pravou" kdysi četla recept a dělám ji podle toho doma - na talíř se nasype trocha srouhanky, na to se vyklepnou / cca 2 / vajíčka, rozšlehají se opatrně vidločkou, a opatrně se to stěrkou shrne do rozpáleného oleje. :-)

mirkinson 1. 8. 2017 11:02
maris: musím zde reagovat,,,,,takže u nás ve Zlíně znamená smaženka asi toto,veme sa našikmo uřezaný plátek veky,potře sa tvarohem a přiklopí druhým plátkem veky,obalí sa to v rozšlehaných vajcách,osmaží a na závěr obalí jemně ve skořicovém vanilkovém cukru.Vaječný řízek je vajíčko,strouhanka a sůl,jediné co mne na tom ale fakt ser..,že ho neumím udělat tak aby byl mastný jak u nás v jednom bufíku,to su ždycky zaliskaný až za ušima,ale mají ho tam excelentní:-D

Znam jako smazenku, ale v te nasi nam (v "mlicaku") nedavali rajcata. A jeste byla ta omeleta necim snad zahustena, mozna trochou strouhanky? Mela takovou "porovitou" strukturu. Mela jsem to moc rada, jeste ted si ji nekdy koupim

casino: znám oba názvy na toto jednoduché ale dobré jídlo, takže je to i smaženka i vaječný řízek, ať si každý zvolí název dle svého zvyku. Když si do vyhledavače zadáte smaženka, tak mrkněte, co vám vyjede.

"Chléb s omeletou (Smaženka)"
Je to sice smažené, ale smaženka to není... Obyčejně se něčemu podobnému říká Vaječný řízek, že?;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/37052-vajecny-rize...

Děláváme k večeři,:-p je to dobrá rychlovka:yes:

Tématické fráze:
vaječná omeleta na chleba, vajecny chleba, vaječný chléb, vaječný řízek, vaječný řízek recept, vaječné smaženky na chleba, vaječné chleby, vaječná omeleta ládi hrušky, chleba s omeletou, vaječná smaženka na chleba, vaječné chlebové smaženky recept, vaječný řízek recepty, vaječný obložený chleba, omeleta na chleba, vaječné řízky na chleba, vaječná omeleta na chléb, chleba s vaječnou amoletou, vaječnice recept, vaječná smaženka, vajecny chleb recept

Suroviny:
vejce, chléb, rajče, hořčice, cibule, okurky sterilované, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu