Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka podle dcery

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zujali

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 362 kJ /
803 kcal
Bílkoviny54,18 g
Tuky59,13 g
Vláknina4,68 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,26 g
Sacharidy12,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo usekají v robotu). Pokrájíte cibuli najemno (taky lze usekat v robotu) - nejlépe červenou nebo jarní, ale lze použít i normální žlutou. Krok 2: Všechno se smíchá dohromady, přidat majonézu - jen nejnutnější množství, hořčici - nejlepší je Moutard de Dijon (francouzská pálivá dijonská hořčice - má výbornou specifickou jemně pálivou chuť.) - pozor nezaměňovat s kremžskou - ta chuť je opravdu hodně jiná a třeba kremžská by do té vajíčkové pomazánky asi moc nešla... Krok 3: Pokud není dijonská hořčice, lze použít i jemnou nebo žádnou. No a v ideálním případě přidat i trochu bylinek, třeba čerstvou pažitku.

Zveřejněno 29. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková pomazánka podle dcery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2kG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková pomazánka podle dcery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2kG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Veľmi dobrá pomazánka, horčica k vajíčkam bodne, ale keď ju porovnám s tou s praženicou, tak málinko ménej boduje. :-) Ale bodík dostáva. ;-):yes:

Tématické fráze:
mrkev vajíčko pomazánka francouzská, vajíčková pomazánka s francouzskou hořčicí, pomazanka dizonska horcice, vajickova pomazanka s zampiony, žampionová pomazánka s vajicky, oddeli žloutek

Suroviny:
vejce, cibule, majonéza, hořčice dijonská

Přidat fotografie receptu