Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné a zdravé ochucovadlo nejen do polévky.
Postup přípravy
Krok 1: Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem nebo nasekáme v mixéru. Neměla by ovšem vzniknout úplná kaše. Libečku by měl být větší podíl listů než stonků, celkem přibližně 1 litr.
Krok 2: Směs posypeme solí a důkladně promačkáme vařečkou nebo paličkou z hmoždíře.
Krok 3: Pak napěchujeme do čistých suchých sklenic. Čím víc budeme pěchovat a mačkat, tím bude více šťávy. Pro delší uchování můžeme směs zalít trochou oleje.
Krok 4: Uchováváme v lednici, kde by mělo dochucovadlo vydržet týdny. Používáme na dochucení polévek. ale s mírou, směs dost koncentrovaná a slaná.
Zveřejněno 18. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Moje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 8 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 44 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
maggi libecek,
domácí magi,
domácí maggi,
libeček magi recept,
konzervace libečku,
pasta z libečku,
libeček recepty,
využití libecku,
recept na domácí maggi,
polévkové koření z libečku,
libeček domácí magi,
libeček konzervace,
domácí maggi recept,
magi,
libeček recept maggi,
catni z libecku,
libeček maggi,
libeček magi,
recept na magi,
libeckova pasta
Suroviny:
libeček,
kopřivy,
list celerový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (23)