Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 141 kJ /
4 575 kcal
Bílkoviny234,02 g
Tuky212,92 g
Vláknina36,64 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 6,72 g
Sůl16,45 g
Sacharidy414,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto:
Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí k míse, ani k vařečce. Vypracované těsto dáme na pomoučený vál a ručně ještě hněteme, aby bylo těsto hladké. Jestliže se těsto lepí, přidáme mouku. Potom je vložíme zpět do mísy, posypeme moukou, aby neokoralo a přikryté čistou utěrkou je necháme v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 hodiny). Po vykynutí těsto ručně nebo válečkem zpracujeme do požadovaného tvaru. Krok 2: Obložení pizzy:
Těsto dáme na pečicí papír na plech a rozválíme je na obdélník (nebo kotouč, jak je libo - uvedené těsto vyjde na dva obdélníkové plechy);po celé ploše těsta rozetřeme rajčatový protlak (3 - 4 lžíce, a protlak italský v krabičce). Krok 3: Základ posypeme nastrouhanou mozzarellou - já použil španělské sýry - 4 druhy z kravského, ovčího a kozího mléka (Tapas de Queso, sýry: Don Bernardo manchijego viejodo, Gran Capitán curado, Gran Capitán semicurado, El Ventero). Krok 4: Na strouhaný sýr položíme plátky šunky cca 75 g na každý plech). Krok 5: Další vrstva bude 1 menší žlutá cuketa a 1 menší zelená cuketa - pokrájené (postrouhané) na tenké kotoučky; rozprostřeme na šunku; 1 červená cibule nařezaná na kroužky; následuje vrstva na tenké lupínky postrouhaných žampiónů, asi 75 g na plech;2 lžíce sušené bazalky;pokapeme 1 - 2 lžícemi olivového oleje. Krok 6: Vložíme do trouby, roztopené na 250°C, asi po 15 minutách (tedy asi 5 minut před koncem) pečení posypeme strouhaným sýrem parmazánem. (Gran Motravia) a celkem pečeme ne déle než 20 minut. Pekáč vytáhneme z trouby a hned krájíme (kolečkovým kráječem na pizzu) a ještě horké podáváme.

Zveřejněno 13. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRjg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pizza s cuketou, cuketa pizza, pizza cuketa, postup obložení pizzy, cuketa na pizzu, pizza s cujetou, pizza z cuketou, recept na pizzu s cuketou, pizza s cuketou a houbami, pizza s cuketou a houbami, žlutá cuketa se žampiony, pizza s cuketou, příprava žampionu na pizzu, úizza s žampiony, pizza s žampiony a sýrem, pizza se šunkou a rajčaty, pizza s nastrouhanou cuketou, recepty s postrouhanou šunkou, kravské žámpiony, pizza cuketa recept

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr, sůl, voda, protlak rajčatový, sýr mozzarella, šunka, žlutá cuketa, cuketa, cibule červená, žampióny, sušená bazalka, olej olivový, sýr parmazán strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu