Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 681 kJ /
880 kcal
Bílkoviny90,85 g
Tuky15,46 g
Vláknina36,55 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy78,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100˚C. Krok 2: Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Krok 3: Na rybu položte kopr, plátky citronu a důkladně rybu zabalte do potravinové fólie tak, aby z balíčku nevytékala šťáva. Krok 4: Nalijte do pekáčku horkou vodu a balíček do něj položte. Vložte do trouby a nechte táhnout cca 2 hodiny (podle síly filetu. Já měla filet silný několik cm, táhla jsem rybu 2 hod 15 min). Krok 5: Čočku zalijte horkou vodou, přidejte špetku soli a pozvolna vařte do změknutí cca 20 minut. Čočku sceďte. Krok 6: Na pánvi rozehřejte olej. Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a vložte do pánve. Opékejte 1-2 minuty. Krok 7: Mezitím nakrájejte cibulku na plátky a přidejte ji k mrkvi. Restujte 1 minutu. Přidejte jemně nasekaný česnek a promíchejte společně s uvařenou čočkou. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a promíchejte. Krok 8: Rybu opatrně rozbalte. Filet rozdělte a maso naservírujte na čočku.

Zveřejněno 3. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPlB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPlB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Zabalením do potr.folie nevznikne vakuum,je třeba odsát veškerý vzduch,což zde neprobíhá.Jinak je to fr. metoda sous-vide.Víc možná zde:hobby.idnes.cz/sous-vide-vareni-ve-vakuu-zdenek-pohlreich-kucharska-akademie-pux-/hobby-domov.aspx?c=A171012_234728_hobby-domov_mce. Ale jinak recept pěkný ;-)

Vareniste.cz:
Tak jo, beru to jako pokus o vtip:-D, ale i kdybyste dala to vakuum do uvozovek, tak je to pitomost, že?:-D:-D Ale: Это ваше дело:-D:-D:-D

casino:Vakuum znamená vzduchoprázdno :-D

"Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga"
Co je to, to vakuo:-?
...nebo se tak říká potr. fólii:-?

Tématické fráze:
vaření ve vákuu recepty, treska s čočkou, treska sous vide, černá čočka beluga recepty s treskou, čočka beluga recept, čočka beluga s treskou, sous vide treska, čočka beluga recepty, čočka beluga, vareni ve vakuu, polreich čočka s rybou, vaření ve vakuu ryby, čočka beluga a ryba, pohlreich, černá čočka, top recepty- beluga, čočka beluga pohlreich, beluga s rybou, čočka beluga + ryba, vaření ve vakuu recepty ryby, vakuum baličky

Suroviny:
treska, kopr, citron, sůl, olej olivový, pepř mletý, čočka beluga, cibulka jarní, mrkev, olej olivový, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu