Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh lososovitý s lehce pikantní zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 606 kJ /
384 kcal
Bílkoviny5,57 g
Tuky11,62 g
Vláknina14,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy50,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody. Krok 2: Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři. Krok 3: V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej. Důkladně prošleháme. Krok 4: Rybu na kůži lehce nařežeme, z obou stran potřeme olejem, posypeme nasekaným rozmarýnem a osolíme. Krok 5: Rozehřejeme pánev a rybu kůží dolů vložíme na pánev, asi po minutě podlijeme lehce vínem a posypáme nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Krok 6: Přilijeme ještě trošku vody a přiklopené dusíme asi 3 minuty. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou. Krok 7: Dáme vařit vodu na blanšírování zeleniny. Krok 8: Řapíkatý celer oloupeme a zbavíme ho „žilek“. Krok 9: Mrkev oloupeme a stejně tak, jako celer, nakrájíme na hranolky asi 5 cm dlouhé. Krok 10: Vroucí vodu osolíme a vložíme do ní zeleninu. Po třech minutách vyjmeme a zchladíme ve studené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Krok 11: Horké brambory rozkrojíme na čtvrtiny a spolu se zeleninou vložíme do mísy se zálivkou a promícháme.

Zveřejněno 11. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý s lehce pikantní zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zo2q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý s lehce pikantní zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zo2q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pekny recept, rybe slusi jednoducha upreva :yes:

Miluju ho! Tedy pstruha lososovitého. V jakékoliv podobě, syrového jako tataráček, uzeného i upečeného. Uzený je mnohdy jemnější a lahodnější než vlastní losos a v neposlední řadě o hodně levnější! Syrového mají teď téměř stabilně v Lidlu, uzeného v Albertu. :yes:

Tématické fráze:
pstruh lososovitý v troubě, pstruh lososovitý, růžový pstruh, pstruh lososovitý recepty, pstruh lososovitý recept, pstruh lososovitý v papilotě, pstruh růžový, filet ze pstruh lososovitého v papilotě, tatarak z uzeneho pstruha, pstruh v troubě, syrový pstruh recept, recept pstruh lososovitý se špenátem, pstruh lososovitý se zeleninou recept, marinovaný pstruh syrový, pstruh lososovitý na zelenině, uzený pstruh lososovitý recept, pstruh lososovitý pečený, pstruh se zeleninou, syrový pstruh lososovitý, recept na růžového psruha

Suroviny:
pstruh, citron, víno bílé, olej olivový, rozmarýn, sůl, brambory, celer řapíkatý, mrkev, pepř růžový, olej olivový, ocet vinný, med, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu