Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronový lilek s tofuricottou, houbami a lískovými ořechy

Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální volbou pro vegetariánské stolování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 523 kJ /
1 798 kcal
Bílkoviny56,68 g
Tuky120,25 g
Vláknina33,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,02 g
Sůl15,00 g
Sacharidy105,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 200 °C. Krok 2: Tofu (ideálně Sunfood bio, z kupovaných má nejlepší chuť) opláchněte, přebytečnou vodu vymačkejte do papírové utěrky a rozdrobte ho na co nejmenší kousky do misky. Krok 3: Přidejte citronovou šťávu, bílé miso či lahůdkové droždí (pozor, nejedná se o klasické kvasnice), jogurt (není nutné, ale vhodné - domácí nebo např. Sojade, Provamel) sůl a pepř dle chuti a dobře promíchejte. Výsledek by měl chutí a konzistencí připomínat ricottu. Krok 4: Ořechy nasekejte na větší kusy, deje do mísy, přidejte rozinky, lilek nakrájený na cca 1 cm kostky, žampiony nakrájené na čtvrtky, tofuricottu, koření, citronovou šťávu, pepř a sůl. Zakápněte trochou olivového oleje a vše rukama či vařečkou lehce promíchejte. Krok 5: Rozdělte na 4 porce, každou zabalte do pečicího papíru (cca 25x25 cm). Zavažte provázkem (nic umělého), přendejte na plech a pečte asi 25-30 minut. Podávejte ihned po vyndání z trouby.

TIP: Top 7: Tofu v kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový lilek s tofuricottou, houbami a lískovými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kN8N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový lilek s tofuricottou, houbami a lískovými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kN8N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tncz nova, koláč s ricottou top recepty tn cz, koláč s ricottou top recepty tn cz

Suroviny:
tofu natural, šťáva citronová, droždí lahůdkové, jogurt vegan, sůl, pepř mletý, ořechy lískové, rozinky, lilek, žampióny, koření oregáno sušené, rozmarýn sušený, citron, sůl mořská, pepř mletý, olej olivový, polenta, brambory, směs listových salátů

Přidat fotografie receptu