Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové držsikulky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marri Marri

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 082 kJ /
2 410 kcal
Bílkoviny44,85 g
Tuky120,73 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 389 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy279,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mixéru si nejdříve rozmixuji datle. Mouku smíchám s cukrem. Tuk nechám změknout v pokojové teplotě a přidám do sypké směsi. Ke směsi přidám žloutek a datle. Kápnu citronové aroma a postrouhám citronovou kůru z umytého citronu. Krok 2: Vypracuji hladké těsto, které rozválím a vykrajuji čtverečky. Čtverečky si otočím cípy nahoru a dolů, doprostřed vtlačím Nesquick kuličku a boční cípy ohnu a uchytím tím kuličku. Krok 3: Cukroví dám na plech a peču jej na 170 °C cca 10 minut. Krok 4: Rozehřeji si v hrnci citronovou polevu, do které namáčím vychladlé cukroví a nechám ztuhnout.

Zveřejněno 3. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové držsikulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PALW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové držsikulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PALW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

zuzun: díky. Já to také nejím jen to peču :))

Dobrej nazev:-D:yes:
A mas krasny cukrovi, kdybych to mohla jist tak taky pecu jako blazen...
A tech mastnych skvrn na krabici jsem si ani nevsimla, cumim na cukrovi a nesoustredim se na nic jinyho kolem:-*

Nadja: Děkuji velmi pěkně, teší mě to :) já se nevzdam, a zlepším se :):-))

:-( Tak jsem si nemyslela, že se tento úkaz, tady docela častý, objeví tak brzy po svátcích klidu a míru. Přestaňte se napadat a raději si popřejte klid a pohodu.
:-K Marri - Martino, Tobě přeji, abys to překousla, nic si z toho všeho nedělala a přidávala další recepty. Je pravda, že v první řadě recept zaujme fotografií - ta je vidět okamžitě, teprve potom se rozhoduje o tom, zda si člověk recept i přečte, příp. vyzkouší.
Na to, že jsi pekla poprvé, máš hodně druhů krásného cukroví.;-):yes:

ardnas1: dekuji velmi za podporu. To je to, zacinam a snad zadny uceny z nebe nespadl. Vse ale doupravim v receptech, aby to bylo v poradku.

Holky klid, stačí se podívat na profil uživatelky Dajda, jak prezentuje svoje listové pirožky - na plechu s pečícím papírem :-((
budete si už myslet své. A taky má celkem jen dvě fotky ... takže si chladí žáhu na někom, kdo začíná a snaží se:-K:yes:

Petra: Tak to je mi líto, že jste měla špatný den, ale když nebudete dělat z prkotin dramata, bude hned líp. ;-)

Dajda: Nařizovat tady někomu, jak a kde má cukroví fotit, to je už trochu moc. Mě rozhodně cukroví v krabici nepohoršuje a pokud vás ano, tak to stačí říct jednou (anebo třeba taky ne). Tady měl asi někdo špatný den a Marri my jsme rádi že tu jste, na rýpaly nehleďte :)

Marri cukrovíčko máš krásné,na to,že jsi pekla prvně tak vypadá na jedničku;-):yes:Já být tebou tak dám tu druhou fotečku jako hlavní;-)a až budeš péci zase letos o vánocích,tak si je lépe nafotíš a dáš fotky nové;-)

Marta Urbancová 3. 1. 2016 19:13
Dobrý večer děvčata.Jsem v šoku z chování některých děvčat tady.Pane Bože,co blázníte,právě začal nový rok a tady plno zlosti a nenávisti.Nevím,co řešíte.Holka nakonec zjistí,jak to tu chodí a zařídí se určitě podle toho.Děvčata nebudte opravdu zlé a nechte holku,at se časem naučí,jak to tady chodí.Pěkný večer

maris: děkuji krásně:-K

spagetka: Dobře děkuji, já už se i ptala na rady ohledne droží a prdopeče - víš, dříve jsem netusila, co to prdopeč je, ale tak snažím se, ctu, koukám a zkousím. Nektere recepty zkousim i upravovat, co to udelá a jak to zareaguje a ctu rady. No snad to bude lepsi, budu recepty i lepe fotit, nikoli v krabickach. Recepty se pokusim psat co nejpodrobneji. Nektere veci mi proste - nedojdou - jak mi chybi ta zkusenost, ze je ani nedopisi (napriklad ze se mitesto zdalo moc lepive, ze to mam pripsat), ale vynasnazim se. :(

spagetka:;-):yes:

Marri: Líbí se mi na tobě jedna věc - že uznáváš chyby, že se chceš zlepšit, že prostě tě vaření a pečení chytlo. Byli tu začátečníci, kteří po kritice začali prskat, nadávat, být dost vulgární. Ty ne, a to se cení, neboj se, vše zvládneš a naučíš se.
Ono je lepší poradit, co a jak zlepšit, kam co napsat, než někomu vynadat tak, že mu to sebere chuť do další prezentace. Takže se nedej odradit a uvidíš, jak to bude lepší a lepší :yes::yes::yes:

Marri: jsem ráda, že to tak bereš a vítám Tě tady;-):-)

magdalenka: to jsem prave chtela, naucit se a tak, fakt jsem to delala poprve. Vse napravim a zlepsim, ale ted uz zpetne nic moc nenadelam, mrzi me to. Hopem - to vis ze jsem vse nepekla v jeden den, mela jsem proste jen nahromadene recepty a zrovna jsem mela cas, no...chyba lavky. Priste to bude lepsi. Vsechny rady i kritiku si beru a zlepsim se.

Marri:na to, že si začiatočník, si veľmi šikovná! Trochu si to brala hopom, ale neodchádzaj, nič nemaž...každý nejako začínal... a ak budeš mať problém s nejakým pečením - varením, sú tu veľmi šikovné dievčatá (aj zopár mužov), môžeš sa mnohým veciam priučiť.

Dajda: A jak teda vidím, tys toho nafotila opravdu hodně. Skvělá prezentace.:no:

Lidi, vy opravdu dokážete člověku zhnusit všechno :-((.. ne teda, že by mne to tady nějak překvapovalo, já už jsem zvyklá. Dajda Howgh??? Někoho, kdo se snaží, upravuje tak, jak ostatní píšou vytočit, urazit a dost? Howgh?? Ty vizitko..:no:

Dajda: jsem zacatecník, poprve v zivote pecu a varim, nejde mi o zadne vizitky a chvaleni, proste jsem to zkusila a zacalo me to bavit, chyby se museji vychytat, nemam "grify" a ani nic "v ruce", chce to cas. Netusila jsem, ze se mi cukrovi vubec povede a pekla jsem jej poprve pro rodinu, vsem chutnalo, nevedela jsem predtim, ze bude dobre a tak jsem ani nijak zvlast cukrovi nefotila. Priste se polepsim a budu myslet i na fotografie. Děkuji

Svetlana: Ano, máte pravdu. Je to Marriina prezentace a taky vizitka její práce. Howgh!

Svetlana: pořádku, kritiku prijimam, nejsem zdatny stylista ani fooddesigner, zlepsim se:yes:

Dajda klídek...mrkni se na své motto do profilu a zkus se podle toho zařídit...jo?...když ti to tak hrozně vadí, tak se prostě nedívej...toť vše...co ti je vůbec po tom, kdo a jak se kde prezentuje?...je to JEJÍ prezentace, ne Tvoje...ano, upozorníš a tím to končí, ne?....:-S

Dajda: priste si dam vice zalezet na fotografiích a budu pokrmy fotit pouze na talirku. Dekuji:-K

Dajda:aha, ja je taky stravnikum nabizela na taliri a ne v krabici :( pardon

Petra: Ne, nechci odradit nikoho, aby sem dával recepty. Jen říkám jinými slovy to, co píše maiva. Vy snad máte Petro pocit, že když něco nabízíte ostatním, tak to stačí odfláknou? Vždyť jim tak dáváte jen najevo, že jsou Vám ukradení, že jde jen o mě o prezentaci mého receptu a ne o to, aby se někomu zalíbil a připravil si ho. :no:

Marri: Cukroví sice ukládám do krabic, ale strávníkům ho nabízím na mísách.
Příště si udělejte fotky cukroví na talíři a dejte si více záležet na napsání receptu a vše bude OK.:-) To není o rýpání, to je o tom, že všechno se dá vylepšit. Ne hned utéct, když si někdo dovolí říct svůj názor a nechválí až do nebe.

Marri, klídek. Když jsem sem dávala snad jenom první recept, tak jsem nevěděla pracovat s vyhledávačem a byl tady několikrát. Je pravda, že mi to bylo vytknuto, ale stylem "...jé, to je bezva nápad, fajn že se ti to povedlo, je to dobrý, vyzkouším...a až potom "víš, ale příště se podívej do vyhledávače...byla jsem taky rozmrzelá, ale pak jsem byla ráda, že jsem tu zůstala...je fakt, že je tu spousta lidí, které už ani neznám, je tu už trochu "jiné" prostředí a "jiné" témata k rozhovorům, "jiné" přístupy k těm, co jsou tady méně často...ale jako takový je to bezva portál, kde se vyplatí zůstat...překousni dnešní rozmrzelost, cukroví máš hezké, příště víš, že to máš dát na talířek a patřičně "načančat" a věř, že je tu hodně hodně lidí, kteří se nevyjadřují, ale rádi ty recepty projdou a třeba jen v duchu ohodnotí, vyzkouší a pak až napíšou...hodně štěstí...:-K

Já si myslím, že s fotkami už teď marri nic neudělá, cukroví už je asi pryč:-), určitě je lepší přidat fotku cukroví v krabici než zkopírovanou z internetu a vydávat ji za svoji, jak se tu často děje. Marri je tu první den a ostatním připomínkám se snaží vyhovět, recepty upravit.
Marri - nic nesmazávej a zůstaň tady s námi;-):-)

Marri:Martino, to je nesmysl, co chceš mazat. Teď je už napečené, ale někdo třeba rád vyzkouší později. Recepty nemusí být špatné. Nebuď zase jako horká kaše. Přece o nic nejde, připomínky jsou normální i u jiných receptů.

Jana Remkova: me znechuceni ze socialnich siti a diskuzních for uz asi dovrsilo bodu varu. Jak se to tu maze prosim?

maiva: jak se tu mažou recepty a profil prosím?

Marri: Nedělej to. ;-). Některé recepty máš opravdu zajímavé a byla by škoda kvůli pár rýpalům to hned vzdávat. Jak píše Petra, nenechej se odradit, časem to bude ok. Nechej si pár receptíků zase na příště;-)

Marri: Marri, nejde o omluvy. Předělávají se fotky staré, horší za nové-lákavější na webu. Většina autorů si dá záležet taky na vzhledu, je to přece jeho vizitka. Jen trochu si dát záležet na prezentaci a ne fofrovat jako o závod. To není normované. O žádné znechucení nejde, chce to krapet sebekritiky;-)

magdalenka: no asi si tu smazu profil....

maiva: kdo kde napsal, ze chci byt obdivovana? Mela jsem nahromadene recepty a tak jsem je sem dala. A napsala jsem, ze jsem zacatecnik, a ne ze jsem nesmirne sikovna, takto jste me titulovala az vy a nechapu proc.

Martinka, klídek...nejde o život. Trochu sa rozkukaj, ako to tu beží...máš čas, nemusíš predsa okamžite pridať všetko, čo vieš piecť. Pozri si aj fotky ostatných autorov...pokiaľ viem, nie sú tu profíci, food designeri. Každý sa snaží, ako vie. Ak nemáš peknú fotku k receptu - vydrž a časom k receptu určite niekto pridá a budeš mať radosť aj ty, že práve tvoj recept realizoval a nafotil. Fotky pridávať s receptom nie je povinnosťou.
Ja na skladovanie koláčikov používam plastové dózy a medzi vrstvy dávam pečiaci papier.

Petra: Vy jste se projevila jako správný novoroční rejpal nebo tiskový mluvčí;-) Přesně jak píše Hosta i Dajda. Chci-li něco nabídnout, tak trochu na úrovni snad:-S Paní-slečna Marri zde během 24hod. s prominutím nafláká 18 ks receptů /navíc docela připomínkovaných pro chyby, nesrovnalosti apod./ a za to má být obdivována ? Rozhodně trochu pečlivosti neuškodí.
Když je tak nesmírně šikovná, že si neudělá svou vlastní kuchařku, když si recepty chce - potřebuje uložit.

Petra:děkuji krásně:-K

Dajda: Omlouvám se, ale myslela jsem, že snad každý dává cukroví do krabic, nebo neznám nikoho ve svém okolí, aby měl cukroví jinde, a všichni mají krabice od curkoví "mastné". Vždycky jsme to v rodine dávali do krabic - a to ze je to v krabici, to je spatne? Ja se nesnazim ale zaujmout, proste sem davam svoje prvni cukrovi v zivote, mela jsem z nej radost, ale uz vskutku nemam a lituji toho, ze jsem se sem registrovala. Myslela jsem, ze se podelim o recepty a ne ze budu souzena za krabici, a ze zde jsou tedy asi jen profici a food designeri. Ze zde zalezi na krase fotky, neumastenych krabicich a lakavosti na pohled a ne na receptu, chuti a inspiraci. Bylo to me prvni peceni, a asi jsem to udelala spatne, priste si kopupim jine ulozne prostory a nebudu mít mastnou krabici - a navic, nezda se mi nijak zvlast mastna. Omlouvam se.

Dajda: Pardon, ale vy chcete ostatní odradit, aby sem dávali recepty? Vůbec nerozumím tomu, co tady řešíte :(( Myslím si, že problém bude někde jinde, ne v receptu.

Marri: Nepohoršily, ale ani nezaujaly. Proto si myslím, že když se něco dělá, tak se to má dělat pořádně. To se týká fotek i toho, jak je recept napsaný. Fotky by měly být lákavé na pohled. Argumentace, že krabice se holt umastí, mi připadá trochu nepatřičná. Než takovouhle fotku, tak raději žádnou. Toho se zase držím já.

cathleen:upraveno, děkuji krasně

Citronová poleva je kupovaná? Je potřeba dopsat - pokud ne, vysvětlit, jak ji vyrábíš.
Není mi z fotky jasné, které cukroví patří k receptu - snad to vlevo dole? Odhaduji podle té polevy...

hosta:tak samozřejmě, proto píšu "i pro svou potřebu" a ne"vyhradne"...je to pro všechny..

Tématické fráze:
a dost, co dnes uvařit k večeři recepty, www tn cz, tn cz, z to, 1.2016, top peceni, tncz nova, jsem a sem, datle datle kde máš datle, citronove kulicky, recept na citronovou polevu na cukroví, citronova poleva bez citronu, držsikulky - cukrovi, on line kuchařka s fotografiemi, video recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, datle, tuk, vejce, citron, citronové aroma, poleva citronová,

Přidat fotografie receptu