Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s hořčicovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 906 kJ /
694 kcal
Bílkoviny15,67 g
Tuky15,74 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 579 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy114,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké plátky. Fenykel narežeme tiež a pridáme k zemiakom. Osolíme a ochutíme bielym korením. Zeleninu preložíme do vymasteného pekáča. Krok 2: Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kurkumu, zázvor, horčicu a narezanú jarnú cibuľku. Krátko orestujeme. Zasypeme múkou a zalejeme mliekom podľa potreby tak, aby sme dostali redšiu omáčku ( nie príliš riedku ). Za stáleho miešania povaríme a omáčku nalejeme na zemiaky. Krok 3: Pečieme v rúre zakryté na 180°C kým nie sú zemiaky mäkké. Potom dopečeieme odkryté dozlata. Krok 4: Podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo so šalátom.

Zveřejněno 7. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx37

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx37

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Jana Remkova: :-D:-D:-D Ja ďakujem za fotku, zabudla som :-8;-)

tejaja: Bylo to přímo k sežrání! :-D Jen příště musím dát bacha na zázvor. Dala jsem ho asi víc a pálila mne huba :-D

Jana Remkova: Ďakujem Janka, aj s pórom to je určite dobré. ;-)

Přidávám ti foto, Terezko. Nesehnala jsem fenykl, tak jsem ho nahradila pórkem a klasické mlého jsem nahradila sojovým. Moc jsem si pochutnala.:-p. Děkuji za inspiraci :-)

cecilka: nasekaný nadrobno smíchám s hořčicí

spagetka:libeček dávaš namiesto fenyklu?

tejaja::-p:-p:-p, až na tú jarnú cibuľku. Som síce Maruška, ale:-//:-//:-//, takže tvoj recept možno pokazím, no musím dať cibuľu zimnú, hádam to zemiaky nespoznajú:-D:-D:-D

No tera Terezko, hned si to posílám na email!!! :-D. Díky za dobrý nápad!!:-p

Já tam dávám libeček, ten u tejajky taky neprojde, ale jinak :-p:yes:

Ďakujem.:-8
Hanis: U mňa by mrkva neprešla, ale ten nápad s kôprom je geniálny, vyskúšam. Díky. :-);-)

lahodný způsob přípravy brambor:yes::-D

Výborný recept, znám - jen místo fenyklu používám mrkev a místo jarní cibulky kopr...díky za připomenutí, posílám bodík :yes::-K

Tématické fráze:
zapecene brambory, pečené brambory s hořčičnou omáčkou, zapečené brambory s omáčkou, recepty z brambor, zapecené z brambor, brambory recepty, zapečené brambory s rajčatovo hořčičinou omáčkou a sýrem, zapečené brambory recepty, hořčicová omáčka s majonézou

Suroviny:
brambory, fenykl, cibule, kurkuma, cibulka jarní, zázvor, hořčice, mouka hladká, mléko, olej, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu