Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 624 kJ / 1 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,57 g |
Tuky | 88,44 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 83,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tři celá vejce uvaříme ve slané vodě (sůl pomáhá vajíčkům při varu neprasknout).
Krok 2: Během vaření vajec, ve větší misce důkladně smícháme všechny ostatní ingredience kromě oleje, petrželky a vývaru.
Krok 3: Vypracujeme v těsto, je-li moc tuhé můžeme přidat další vejce, je-li moc vláčné můžeme přidat trochu hladké mouky.
Krok 4: Každé uvařené a oloupané vejce opatrně obalíme v tlustší vrstvě masové směsi. Zabalená vejce obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance (jako bychom připravovali smažené řízky).
Krok 5: Zahřejeme troubu na 365F=185°C a necháme rozehřát.
Krok 6: Do zapékací mísy vymazané olivovým olejem dáme obalené vejce tak, aby se vzájemně nedotýkala a v troubě pečeme cca 5 minut než jejich povrch zezlátne, poté je otočíme a zalijeme vývarem. Pečeme 30-35 minut, když několikrát vejce opatrně otáčíme a přeléváme vznikající šťávou.
Krok 7: Mezitím můžeme pomalu začít vařit brambory.
Krok 8: Asi 5 minut předtím, než je maso dokonale propečeno, posypeme vajíčkové válečky petrželkou a necháme maso dojít.
Krok 9: Na talíři podáváme masové kabátky posypané zbytkem nakrájené čerstvé petrželky s bramborami a přílohou dle vlastní chuti a inspirace.
Krok 10: Brambory můžeme polít rozpečeným máslem na chuť. Maso můžeme mírně přelít zbytkem šťávy z misky.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Moje poznámka
Vejce v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qmJD
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 8 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 44 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
vajíčková roláda ve slaninovém kabátku,
vejce ve slaninovém kabátku,
vejce v kabátku,
smazene pstrosi vejce
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice plnotučná,
majoránka,
česnek sušený,
cibule sušená,
vejce,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
mouka hladká,
vejce,
petrželka,
olej olivový,
vývar,
brambory,
kmín celý,
sůl,
máslo,
hořčice,
cibule,
majolka,
okurky sterilované
Komentáře (1)