Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce v kabátku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Casey Casey

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 624 kJ /
1 822 kcal
Bílkoviny164,57 g
Tuky88,44 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 2,75 g
Sůl6,71 g
Sacharidy83,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tři celá vejce uvaříme ve slané vodě (sůl pomáhá vajíčkům při varu neprasknout). Krok 2: Během vaření vajec, ve větší misce důkladně smícháme všechny ostatní ingredience kromě oleje, petrželky a vývaru. Krok 3: Vypracujeme v těsto, je-li moc tuhé můžeme přidat další vejce, je-li moc vláčné můžeme přidat trochu hladké mouky. Krok 4: Každé uvařené a oloupané vejce opatrně obalíme v tlustší vrstvě masové směsi. Zabalená vejce obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance (jako bychom připravovali smažené řízky). Krok 5: Zahřejeme troubu na 365F=185°C a necháme rozehřát. Krok 6: Do zapékací mísy vymazané olivovým olejem dáme obalené vejce tak, aby se vzájemně nedotýkala a v troubě pečeme cca 5 minut než jejich povrch zezlátne, poté je otočíme a zalijeme vývarem. Pečeme 30-35 minut, když několikrát vejce opatrně otáčíme a přeléváme vznikající šťávou. Krok 7: Mezitím můžeme pomalu začít vařit brambory. Krok 8: Asi 5 minut předtím, než je maso dokonale propečeno, posypeme vajíčkové válečky petrželkou a necháme maso dojít. Krok 9: Na talíři podáváme masové kabátky posypané zbytkem nakrájené čerstvé petrželky s bramborami a přílohou dle vlastní chuti a inspirace. Krok 10: Brambory můžeme polít rozpečeným máslem na chuť. Maso můžeme mírně přelít zbytkem šťávy z misky.

Zveřejněno 29. 1. 2016

Poznámka autorky Casey

Maso: muzeme pouzit veprove, kureci, teleci, ci treba mix dvou tri druhu.

Jako delku pripravy: muzeme take zkratit verzi - fritovani a nikoli peceni. Zahrejeme fritovaci hrnec na teplotu smazeni (tedy 395F=199C. Pri cekani na rozehrati oleje, v hrnci do mekka uvarime brambory. Kazde vajicko v kabatku osmazime cca 5 minut, aby na povrchu zhnedlo a maso udelane a nemelo pru rozkrojeni vajcatove kulicky napul ani trochu naruzovelou barvu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmJD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmJD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Je to jednoduchy recept a daji se vyuzit kombinace masa dle momentalnich zasob mrazaku. Obcas neco podobneho delam. Myslim si, ze chut nikoho nezklame.:-K

Tématické fráze:
vajíčková roláda ve slaninovém kabátku, vejce ve slaninovém kabátku, vejce v kabátku, smazene pstrosi vejce

Suroviny:
maso hovězí mleté, hořčice plnotučná, majoránka, česnek sušený, cibule sušená, vejce, vejce, sůl, pepř mletý, strouhanka, mouka hladká, vejce, petrželka, olej olivový, vývar, brambory, kmín celý, sůl, máslo, hořčice, cibule, majolka, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu