Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Casey Casey

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 745 kJ /
1 373 kcal
Bílkoviny118,11 g
Tuky40,87 g
Vláknina30,07 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 6,69 g
Sůl16,80 g
Sacharidy119,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve věštím hrnci uvaříme zelné plátky v osolené vodě, olozime na sací kuchyňský papír (papertowels) and necháme oschnout. Krok 2: Mezitím na hlubší pány rozpálíme 1 lžíci oleje přidáme cibulku a necháme že sklovatět. Snížíme teplotu, přidáme maso, česnek, paprika, pepř, salátové koření a 1/2 hrnku vývaru a necháme dusit, za občasného míchání, aby maso získalo hnědou barvu. Krok 3: Přidáme mraženou zeleninu a podusíme než zelenina mírně změkne. Masovou směs scedíme do misky, ale stavu zachováme. Krok 4: Kazdy zelný latén opatrně nařízneme ve stonku, abychom ho mohli rozložit, ale nerozpůlili na dvě části. Krok 5: Zelné plátky naplníme masovou směsi, začínáme nikoli uprostřed, ale na jednom konci, abychom mohli opatrně srolovat plátky do ruliček. Rulickyudelame tak, že postranní konce přehneme přes maso a poté podlouhlé strany plátků srolujeme. Zajistíme niti na vaření, já používám zubní nit bez příchutí, dobře drží a snadno se sundává po dokončení. Krok 6: Zbytkem oleje vymažeme pečicí formu, naskládáme do ní plátky těsně vedle sebe, zalijeme zbylou šťávou z masové směsi a zbytkem vývaru a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 20-25 minut. Občasné můžeme závitky polévat šťávou, aby se nepřipalovaly. Krok 7: Podávala jsem s pečenými brambory a zelenivym zalatem. Zelné plátky jsem ještě posypala dušenou mrkví.

Zveřejněno 9. 2. 2016

Poznámka autorky Casey

Pri vareni zelnych platku varim alespon 2 navic, kdyby se mi pri rolovani zacaly trhat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnxk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnxk

Marie

Tématické fráze:
závitky z hovězího masa, závitky s hovězím masem a zelím, zelné závitky s mletým hovězím masem, zelný závitek s hovězího masa, zelný hovězí závitek, zelné listy s hovězím masem, co s vařenými brambory recept, zelnacka recept z hovezim

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, směs zeleninová mražená, česnek práškový, paprika sušená sladká, olej, koření salátové, sůl, pepř mletý, vývar hovězí, zelí bílé hlávkové, brambory, zelí bílé hlávkové, paprika čerstvá červená, okurka čerstvá, cibulky sterilované, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu