Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské křupavé chipsy

Mnozí z nás milují opečenou křupavou kůžičku na mase. A proč si tedy tuto pochoutku nedopřát ve větším množství? Pokud vydržíte a nebudete nedočkavě otevírat troubu, budete odměněni křupavými škvarečky.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 443 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny160,00 g
Tuky100,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 600 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži, která je zcela zbavena tuku a je zcela hladká, tedy bez štětin, nebo jejich zbytků, nakrájíme na proužky 6 x 1,5 cm. Krok 2: Vložíme do mísy a promícháme poctivě se solí, pepřem a kdo chce „pikantoš“ tak s troškou chilli. Krok 3: Na plech dáme pečicí papír a rozprostřeme ochucenou kůži. Povrch přikryjeme nejlépe nějakou „hustší“ mřížkou, jelikož v troubě začne kůže poskakovat. Krok 4: Pečeme, dokud není kůže zcela pokryta puchýřky, je zlatavá a zcela křupavá. Krok 5: Podáváme k pivu či vínu.

TIP: Jak zbavit bůček kůže - návod

Zveřejněno 28. 2. 2016

Poznámka autora Colombo65

Věřte, že tato pochoutka si najde svoje milovníky i odpůrce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské křupavé chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA1G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské křupavé chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA1G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Fakira: Váš komentář jistě mnohé pobavil, no některé mohl i nepříjemně překvapit .. Prosím, dbejte příště na správné volení slov a jakési úhlednosti češtiny. Je možné, že příště Vám již takové komentáře nebudeme tolerovat.

a cá jako při jakej teplotě, kamoš to měl jedenklrát v pekáčku a já to u něj zírala jako krtek na žížalu, toš prý kůže a tvářil se jako odrbanej finančákem, ale socka to nebyl a je to super, akorát já to pak zkoušela a bud málo nebo moc nebo iné kůže, nevím, tak to zkusím v horkovzdušce jako rybu a pak dám vědít nebo pořidám můj postup a asi to poředem ovařím, nebo je to blbě? Poradtě mi děcka

josef krejci 19. 1. 2018 19:58
Jsou vynikající,vyzkoušel jsem i s česnekem-jedinečná ňamka

Hned zítra na to vlítnu, už mi tečou sliny!!!

Dejte tomu jiný název,na Moravě by to ani čokl nežral.8-(

Jááj to môže byť dobrota!:-p

Lenka Paličková 26. 4. 2017 10:24
Jarmila: Právě jsem je dodělala, jsou skvělé, vyzkoušej. Mizely ještě horké. :-D

Řadím se k těm milovníkům, křupavé kůžičky můžu:-D:yes:

:yes:7.:yes: Mňam.

Tak na to nemám odvahu :-S

mamenka:tady myslím,že jsi se s porovnáním dost sekla:no::no::no:

Toto jídlo bych nepozřela ani náhodou! Silně mi to připomíná "kuchaře" Hrušku.

mamenka: Je to výborné a dokonce je to i na trhu (koupil jsem to v Penny).:yes:

Zobrazit starší odpověď

Vypadají velmi lákavě :-p

S cholagolem nebo bez;-), pochoutka to zcela je :-p:yes::-K + 3:yes:

asi bych neodolala - s pomocí Cholagolu bych to zvládla:yes:

Tak já se jako první hlásím mezi milovníky!!!!:-p:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
čhipsy z vepřove kuže, vepřové chipsy, vepřové kůžičky, chipsy z vepřových kůží, chipsy z kuže, křupavá vepřová kůže, moravské čipsy, křupavé vepřove kuže, vepřové kůžičky recepty, top recepty.cz čhipsy z vepřových kůžiček, smažené vepřové kůžičky, vepřové kůže pečené, křupavá kůže, křupavá vepřová kuže recepty, chips vepřové kůžičky, veprova kuze chips, syrova veprova kuze recept, křupavá pochoutka k pivu, chipsy z vepřových kuzi, veprove kuze chipsy

Suroviny:
kůže vepřová, sůl, pepř mletý, chilli

Přidat fotografie receptu