Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lososové filety s kapary a citrónem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 698 kJ /
406 kcal
Bílkoviny6,13 g
Tuky21,42 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 333 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy43,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené brambory vaříme do poloměkka ve slané vodě. Scedíme a necháme v teple. Krok 2: Během vaření brambor předehřejeme troubu na 160°C (325°F). Do zapékací misky dáme alobalovou fólii tak, aby přesahovala přes okraje misky (lépe se tak udrží šťáva při pečení masa). Dno misky posypeme nakrájenou cibulkou a česnekem. Na vše položíme filety kůžičkou dolů. Ty mírně osolíme a opepříme, rovnoměrně posypeme kapary, pokapeme trochou citrónové šťávy a nakonec na každý filet položíme kolečko citrónu. Vše přikryjeme další folií alobalu, ale jen tak, aby mohla unikat vznikající pára a zároveň se maso nevysušovalo. Takto pečeme cca 6 minut. Krok 3: Zatímco se nám začaly péct lososové plátky, v hrnci přivedeme varu osolenou vodu na kapustičky. Taktéž již můžeme rozpálit hlubší pánev s olejem, na níž necháme rychle zesklovatět cibulku a přidáme již předvařené brambory a při zmírnění teploty začneme brambory restovat. Jakmile voda na kapustičky začne vřít, dáme do ní sáček mražené zeleniny a vaříme cca 5 minut. Scedíme.

Po 5-6 minutách sundáme alobalovou folii se zapékací misky s lososem, filety důkladně přelijeme vytvořenou šťávou v misce a v troubě pečeme bez folie dalších 5-6 minut nebo než citróny začnou nabírat mírně krabavitější či skoro proschlý vzhled. Krok 4: Jakmile brambory prakticky změknou, přidáme nasekanou petrželku, na pár vteřin ještě promícháme a můžeme začít servírovat.

Na talíř dáme porci filé, restovaných brambor a kapustiček.

Zveřejněno 30. 6. 2016

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Pepř se může nahradit koriandrem dle chuti či zcela vynechat.

Lososa můžeme péct kratší dobu, abychom maso úplně nevysušili a nechat raději dojít při přípravě stolování (bývalé zkušenosti, když jiné trouby neudržují nastavenou teplotu či vůbec nejdou nastavit a záleží spíše na odhadu).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové filety s kapary a citrónem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové filety s kapary a citrónem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
losos s kapary, recept na lososové filety, lososové filety v receptech, lososový filet recept, losos kapary, losos teplota pečení, losos na kapari, losos filety recepty, losos na kapary, losos filety, lososový filet, vaříme filet z lososa, jak pect mrazene filety, losos na rozmarynu teplota pečení, losos teplota pečení, doba pečení z lososa, losos v troube doba peceni, fileta pečení, losos doba pečení v v troubě, filet z lososa recepty

Suroviny:
losos, citron, kapary, cibule, česnek, olej olivový, sůl, pepř černý, brambory, sůl, olej olivový, petrželka, kapustičky, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu