Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smrduté hadovky s barevnými rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TanyaHay

Náročný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby zbavíme opatrně nožíkem vrchní ochranné bílé slupky a zbytku slizkého hlenu, který pak spláchneme na WC . Pokud nám lepkavý sliz ulpěl na prstech, což se může stát ,nic se neděje, vodou a mýdlem jde celkem dobře dolu. Zůstanou nám nazelenalé, čisté, kulaté malé míčky potažené jemnou vláknitou síťkou bílé barvy, tu neodstraňujeme. Houbičky pak na prkénku nakrájíme na slabší plátky silné asi 3-4 mm. Krok 2: Připravíme si pánev, do ní dáme olej a necháme rozehřívat pomalu na plotně. Mezi tím si v misce vytvoříme klasické těstíčko z rozšlehaných vajec do kterých přidáme mouku a Vegetu .Vše jednoduše vidličkou našleháme a naházíme tam houby. Jakmile dáme kapku těstíčka do oleje a začne se smažit, můžeme tam přendávat vidličkou namočené houby v těstíčku, hned z misky a lehce, jako každé houbové řízky osmahneme po obou stranách...cca 2 minuty z každé strany. Hotové , do růžova osmahnuté smrdutky dáváme na ubrousek odkapat ze zbytku oleje. Houby mají jemnou chuť , která se nejvíce podobá pstruhové rybě. Krok 3: Jako příloha se hodí pro případ bezmasého oběda bramborová kaše a rajčatový salát s balzamiko zálivkou. Na svačinu jakékoliv pečivo chutí méně výrazné, volila jsem kmínový chléb a doplnila jsem tuto svačinu barevnými rajčátky. Lze použít zeleninovou hořčici, čatní atd.

Zveřejněno 31. 7. 2016

Poznámka autorky TanyaHay

Doufám, že nebudu poslední a různé variace budou brzo následovat. Vzhledem k tomu, že nám houby chutnaly a přežili jsme jejich konzumaci, obohatila jsem tento houbový seznam a ráda. Zaexperimentujte si a překvapte přátele. Stojí to za to. Nezapíjet alkoholem, přece jen je to houba a s ní alkohol moc do kupy nejde. A také méně hub v tomto případě znamená více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smrduté hadovky s barevnými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVOz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smrduté hadovky s barevnými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVOz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Proti gustu žádný dišputát:-) - díky bohu začaly růst houby "normální", jinak by se tu možná zas objevil guláš z hořčáků;-)

Hosta: Srandičky, jo? Hřiby Satany nejenže nechávám být, nekopu do nich ... a ještě jsem neslyšela že by je někdo vařil...:-)....pokud vím, tak je jen čarodějky a bylináři sušej a přidávají na lektvary proti bolestem ....kvůli obsahu hořčinů!!

O hadovce více v odkazu. osobně si také neumím představit, že bych tuto houbu sbírala, ale proti gustu......
http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/92/Hadovka...

spagetka: díky za doplnění..za syrova jsem je nejedla, určitě brzo vyzkouším.... tady je jasné, že záměna s něčím jedovatým nehrozí a je to jen o tom , jak dokážeme překonat ostych k experimentování.

Já si neumím představit smrdutku připravovat,:-O snad jen kdybych trpěla ztrátou čichu.;-):-D, jestli tedy máme na mysli stejnou houbu, ta co myslím já, je v lese cítit široko daleko:-)

maris: Aháááá:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

To vypadá zajímavě a mě byto určitě i chutnalo,houby mám ráda.Musím ale přiznat že nevím jak ta hadovka vypadá:-(Škoda že jste tam nedala fotečku.<3:yes::yes::yes:

TanyaHay: tak dobře,zkusím to;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
houba co smrdi, hřib smrdutý, houba ktera smrdi, houba smrdí, smrduté brambory, řezy z hadovek, smrdute houby, houby smrduté, houba bila kulata sliz, houba koule slizka, houby smrdutky, hadovka houba, hřib hadovka, sliz z hladké mouky a oleje, houbičky z vajec a rajčaty, silně smrdutý hlenů, z hadovek, recepty s hadovek, houbové řízky z hadovky, hadovka hrib

Suroviny:
vejce, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu