Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věrky - Domácí sušená rajčata

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vevit

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pláty sušičky naskládáme rajčátka příčně rozříznutá, osolíme a posypeme sušenými promíchanými bylinkami (pozor na sladkost stévie). Krok 2: Sušíme v sušičce:
60 min - 70°C
60 min - 50°C
60 min - 70°C
Střídáme pláty v sušičce. Nyní by měly být rajčata suchá - zkontrolujeme. Takto jsou rajčata připravena pro konzervaci olejem. Krok 3: Zahřejeme olivový olej (nesmí se smažit). Do skleničky vložíme stroužek česneku, snítku bazalky a kozí roh. Začneme skládat sušená rajčata po vrstvách a proléváme teplým olivovým olejem ( skládéme do 3/4 - rajčata zvětší objem). Zavíčkujeme a otočíme asi na 5 min dnem vzhůru pro stažení víčka.

Zveřejněno 8. 8. 2016

Poznámka autorky vevit

Doba sušení se liší podle druhu, velikosti a zralosti rajčat. Usušená rajčata mají být vláčná a nemazlavá.

Konzumovat se dají nejen rajčata, ale i macerovaný olej.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věrky - Domácí sušená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjkm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věrky - Domácí sušená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjkm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
konzervace sušených rajčat, konzervace rajčat, recept na domácí sušená rajčata, konzervace rajčat a paprik, domácí sušení rajčat, konzervace bazalky, sušená rajčata konzervace, rajčata a cukety konzervace, lilek konzervace, domácí sušená rajčata, konzervace česneku v oleji, zralost česneku, pečená rajčata recept konzervace, konzervace lilku, příprava sušených rajčat, komzervace bazalky, rajčata konzervace, domácí konzervace rajčat, konzervace sušených rajčat, pecena rajcata konzervace

Suroviny:
rajče keříčkové, sůl mořská, bazalka čerstvá, libeček, rozmarýn, olej olivový, česnek, bazalka čerstvá, paprika kozí roh,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu