Postup přípravy
Krok 1: Na pláty sušičky naskládáme rajčátka příčně rozříznutá, osolíme a posypeme sušenými promíchanými bylinkami (pozor na sladkost stévie).
Krok 2: Sušíme v sušičce:
60 min - 70°C
60 min - 50°C
60 min - 70°C
Střídáme pláty v sušičce. Nyní by měly být rajčata suchá - zkontrolujeme. Takto jsou rajčata připravena pro konzervaci olejem. Krok 3: Zahřejeme olivový olej (nesmí se smažit). Do skleničky vložíme stroužek česneku, snítku bazalky a kozí roh. Začneme skládat sušená rajčata po vrstvách a proléváme teplým olivovým olejem ( skládéme do 3/4 - rajčata zvětší objem). Zavíčkujeme a otočíme asi na 5 min dnem vzhůru pro stažení víčka.
60 min - 70°C
60 min - 50°C
60 min - 70°C
Střídáme pláty v sušičce. Nyní by měly být rajčata suchá - zkontrolujeme. Takto jsou rajčata připravena pro konzervaci olejem. Krok 3: Zahřejeme olivový olej (nesmí se smažit). Do skleničky vložíme stroužek česneku, snítku bazalky a kozí roh. Začneme skládat sušená rajčata po vrstvách a proléváme teplým olivovým olejem ( skládéme do 3/4 - rajčata zvětší objem). Zavíčkujeme a otočíme asi na 5 min dnem vzhůru pro stažení víčka.
Zveřejněno 8. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věrky - Domácí sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjkm
Moje poznámka
Věrky - Domácí sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjkm
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 6 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
konzervace sušených rajčat,
konzervace rajčat,
recept na domácí sušená rajčata,
konzervace rajčat a paprik,
domácí sušení rajčat,
konzervace bazalky,
sušená rajčata konzervace,
rajčata a cukety konzervace,
lilek konzervace,
domácí sušená rajčata,
konzervace česneku v oleji,
zralost česneku,
pečená rajčata recept konzervace,
konzervace lilku,
příprava sušených rajčat,
komzervace bazalky,
rajčata konzervace,
domácí konzervace rajčat,
konzervace sušených rajčat,
pecena rajcata konzervace
Suroviny:
rajče keříčkové,
sůl mořská,
bazalka čerstvá,
libeček,
rozmarýn,
olej olivový,
česnek,
bazalka čerstvá,
paprika kozí roh,
Komentáře