Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná na cibuli

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie430 kJ /
103 kcal
Bílkoviny2,94 g
Tuky0,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Půl cibule nakrájíme nadrobno a usmažíme na sádle do růžova, odložíme. Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle necháme zatáhnout z obou stran. Krok 3: Pak k nim přidáme odloženou usmaženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem. Krok 5: Zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat, ale to nedělám. Krok 6: Cibuli nakrájíme na kroužky. Rozebrané kroužky posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky. Krok 7: Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dočervena. Ihned po usmažení použijeme. Krok 8: Na talíře rozdělíme přílohu, maso se šťávou a na maso poklademe hromádky smažené cibule.

TIP: Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 8. 9. 2016

Poznámka autorky zizala

Podávala jsem s opékanými, předem vařenými bramborami, (ale lze i s dušenou rýží) a salátem z polníčku s hořčicovou zálivkou (prošlehat lžičku dijonské hořčice, vinný ocet, olivový olej, pepř a sůl).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0jN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0jN

Marie

Komentáře (36)

kremik: Děkuji a mám radost, ze chutnalo:-K:-K

Eja57: foto přiloženo u receptu

kremik: Gastroporno:-D...jo, za mne s brkaší bych asi nenašla výstižnější výraz:yes::-K

Gastroporno. Já to dělal s br.kaší a je to luxus. :-K:-K

:yes::yes:<3:-K

Diskusia o skratkach a udajnej cenzure bola prenesena sem
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4072&...

Krásné Jaruško :yes:

S chutí bych si nabídla:-8I ty opékané brambory vypadají velice dobře:-K:yes:

Vyzkoušeno,uvařeno,moc jsme si pochutnali<3:yes::yes::yes:

Mam zato, ze je rozdiel medzi rostenkou a roastbeefom....minimalne v ponimani ceskej a slovenskej kuchyne. Tu bola jasne definovana rostenka, ktora minutkou prisne nie je ani nahodou ...... Ako vidim trolling sa preniesol uz aj na topky....a v tomto vidim zase tragediu ja. :no:

DNFTT

Zobrazit 3 starší odpovědi

Krása :yes:

Recept mě inspiroval. Udělala jsem jídlo podle něj, jen jsem po zatažení nechala maso a cibulku podlité vývarem dusit v pomalém hrnci. A opečenými cibulovými kroužky a smaženými bramborovými dukátky to bylo výborné.

aknel1: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo :-K:-K

Moc hezky upravené, recept se mě líbí:-D:yes: Parádní fotka:-K

Krásná :yes: :yes: :-)

<3:yes:

Dolcevita maso nedusí, beru toto tvrzení zpět.

Nenechala bych se dlouho pobízet

casino: To je tím, že toho přečtu hrozně moc a pak někdy zapomínám, co jsem kde četla, smotá se mi to dohromady. Nemám problém přiznat chybu, nejsem ješitná.
A co kdybyste svůj ostrovtip zkusil zase chvíli realizovat i u jiných receptů, třeba zde: https://www.toprecepty.cz/recept/49383-hruskovy-ta... :-p,
abych si nemusela myslet, že svou pozornost nedělíte spravedlivě :-D

Zobrazit 11 starších odpovědí

Mé milé dámy, moc děkuju za komentáře, potěšily mě :-K:-K

Krásné,:-):yes: už jsem neměla asi sto let, měla bych napravit<3

Nemá chybu :yes:

Krásná klasika:yes:

Tématické fráze:
videnska rostena, rostěná pecene, roštěná na cibuli, rostena jako minutka, pecena rostena, vídeňská hovězí roštěná, roštěnky na cibuli, pečené roštěnky, pečený roštěnec, pečená roštěnka, videnska pečeně, top recepty roštěná, vídeňská roštěná s rýží, vídeňská roštěná minutka, roštěná minutka, rostena s hranolkama, recepty vídenská roštenatop recept, minutky s nizkeho rostence, vídeňská roštěná recept, videnska rostena jako minutka

Suroviny:
roštěnec nízký, cibule, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, máslo, cibule, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu