Moravské "müsli"
Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli, i vy doma. S čerstvým chlebem a kyselou okurkou budou skvělou svačinou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 112 940 kJ / 26 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 2 970,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Pokud máte radši víc vypečené tak na menší kostky a pokud méně, tak na větší kostky.
Krok 2: Dáme je do kastrolu a pěkně pomalu škvaříme. Pokud máme elektrický sporák, tak ze začátku na stupeň 4 stupeň a po chvíli můžeme stáhnout na stupeň 3.
Krok 3: Na sádlo nalijeme mléko a za občasného míchání škvaříme do zlatova.
Krok 4: Poté škvarky pěkně přes cedník scedíme. Na cedníku naběračkou pomačkáme (lehce) a vyškvařené sádlo nalijeme do sklenice (pozor, pálí to).
Krok 5: No a škvarky servírujeme třeba s čerstvým chlebem. Pozor, solíme jen množství, které sníme, jinak jsou gumové.
Zveřejněno 10. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské "müsli"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqDg
Moje poznámka
Moravské "müsli"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqDg
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 8 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 3 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 4 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 6 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Tématické fráze:
moravske skvarky,
musli recept,
recept na musli,
recept musli,
musli,
moravské škvarky recept,
moravske misli,
müsli recepty,
domácí moravské škvarky,
moravské misly,
moravský škvarky,
moravské musli recepty,
recept moravské musli,
recept na moravské škvarky,
skvarky moravske,
moravský musli,
moravské mysli,
moravské škvarky recepty,
moravsky skvarek,
google gumove skvarky
Komentáře (30)