Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské "müsli"

Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli, i vy doma. S čerstvým chlebem a kyselou okurkou budou skvělou svačinou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lubik

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie112 940 kJ /
26 993 kcal
Bílkoviny61,70 g
Tuky2 970,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 80 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Pokud máte radši víc vypečené tak na menší kostky a pokud méně, tak na větší kostky. Krok 2: Dáme je do kastrolu a pěkně pomalu škvaříme. Pokud máme elektrický sporák, tak ze začátku na stupeň 4 stupeň a po chvíli můžeme stáhnout na stupeň 3. Krok 3: Na sádlo nalijeme mléko a za občasného míchání škvaříme do zlatova. Krok 4: Poté škvarky pěkně přes cedník scedíme. Na cedníku naběračkou pomačkáme (lehce) a vyškvařené sádlo nalijeme do sklenice (pozor, pálí to). Krok 5: No a škvarky servírujeme třeba s čerstvým chlebem. Pozor, solíme jen množství, které sníme, jinak jsou gumové.

TIP: Domácí škvarky, které snadno připravíte i v paneláku

Zveřejněno 10. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské "müsli"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqDg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské "müsli"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqDg

Marie

Komentáře (30)

Mléko dát až nakonec, až po slití sádla. Je třeba jen, aby škvarky zezlátly (zhnědly) a staly se křupavějšími.

Debata už je sice letitá,ale nedá mi to abych nereagovala.
Moravské müsli je skvostný a vtipný název.Nechápu,jak tohle dokáže některé uživatele vytočit a vyprovokovat k rádoby odborným komentářům.:-D<3

Tak takovéhle müsli se mi moc líbí <3<3<3:yes:

casino: kdejaky moravak ne, ja jsem moravacka moje cela rodina je moravska,ale toz ty si hanak:-D

nanny: Stačí použít Google. :-) :-)

Lubik: me je fajn ale vy reagujete jak neurotici:-D

Lubik:
No, esi "Kdejaký Moravák ten název zná." tož asi nésu ten správné Moravák:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

jak jste prisli na nazev musli,musli je absolutne bes sadla,a cukr lze nahradit medem,nebo trtinovym cukrem.
a musli je s obilninami a popripade kokosem,susenym ovocem atd.:-O

Simona Skolakova: stojim za svym,emocialni nejsem,ale myslim ze vsichni musi mit nazor na recept a to kladny a nebo negativni

Zobrazit 11 starších odpovědí

Všetky komentáre, ktoré sa týkali alkoholu, boli presunuté tu: https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4075&... :-D;-)

Skvostné musli nad kterým by dietologové spráskli ruce:-p<3:yes:

Lubik: zde pisete o diabetismu,a na moji kritiku odpovidate zde neni nic o diabetismu.pardon?

Zobrazit 4 starší odpovědi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
moravske skvarky, musli recept, recept na musli, recept musli, musli, moravské škvarky recept, moravske misli, müsli recepty, domácí moravské škvarky, moravské misly, moravský škvarky, moravské musli recepty, recept moravské musli, recept na moravské škvarky, skvarky moravske, moravský musli, moravské mysli, moravské škvarky recepty, moravsky skvarek, google gumove skvarky

Suroviny:
sádlo, mléko

Přidat fotografie receptu