Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo z trouby bez míchání

Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie112 842 kJ /
26 970 kcal
Bílkoviny60,00 g
Tuky2 970,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou. Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat. Krok 3: Po třech hodinách můžeme část vypuštěného sádla odebrat a škvarečky dopéct do požadované barvy. Krok 4: Pak scedíme i zbytek sádla a přelijeme ho do přichystaných suchých nádob. Vřelé škvarečky nasypeme do čistých, suchých zavařovaček a zavíčkujeme - jak chladnou, víčka se (v drtivé většině případů) chytnou.

TIP: Škvarky a recepty z nich

Zveřejněno 18. 11. 2016

Poznámka autorky cathleen

Sádlo není v troubě potřeba vůbec míchat, není potřeba ani dohled nad ním.

Inspirace - fb

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sádlo z trouby bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogE3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sádlo z trouby bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogE3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Řezník, který dělal zabíjačky u mé babičky (prý nejlepší řezník v okolí), vždy na konci škvaření po slití sádla dal na škvarky trochu mléka. Chytily pak lepší barvu a začaly nádherně vonět.

sádlo v troubě dělám už několik let skvělé je, že se nemusí míchat ani hlídat :yes:
už jsou v troubě 3kg :-)

Škvařím takto sádlo už poněkolikáté a můžu jen a jen doporučit :yes: Díky za dobrý nápad.

Je to fakt super bez míchání bez starostí bozi:yes::yes::yes:

Iru27: Dělám stejně, jen používám klasickou hlubokou fritézu, kterou si hýčkám, jako oko v hlavě, protože podobnou už nikde nedostanu. :-((

zrovna sa mi receptik hodi,musim kupit slaninu a urobime doma v trube .Poznam to len ako miesanie v kotli vonku,alebo na sporaku.Toto je pre mna novinka,tak som zvedava.:yes::yes::yes::yes:

:-O Proč škvarečky zavařovat, když stejně zmizí neznámo kam? Abych mohla nějaké zavařit, musela bych mít aspoň 10 kg sádla. :-D:-D:-D

Nadja: :-D:-D:-D:yes:

:yes: z trouby je skvělé sádlo, pomalu dělaný guláš i maso - na 170° 1,5-2 hod vůbec nemusím hlídat. perfektní :yes::yes:

Sádlo škvařím v mikrovlnce. Půl až třičtvrtě kila asi pět minut přikryté. Potom zamíchám a dalších pět minut už přikryté být nemusí. Znovu zamíchám, aby se škvarky od sebe odlepily, nastaví dalších pět minut, ale už se dívám. Když škvarečky všechny plavou a více nezlátnou, je hotovo. Škvarky seberu děratou lžící a sádlo sleji. Sádýlko je krásně hlaďoučké, tuhé a voňavé. Při krájení sádla je nutno pečlivě odstranit každý kousíček masa. Jinak se při škvaření spálí a sádlo po spálenině zavání.

Taky dělám sádlo v troubě. Škvarky jsou bezkonkurenční a není s tím taková práce. Troubu předehřívám na 250°C, vložím pekáč, nezakrývám, jak se začne uvolňovat sádlo- cca za 10 min tak ztlumím na 150°C a nechám škvařit. Občas promíchnu. Mám velký pekáč, sádlo neodebírám. Před vložením do trouby podlévám vodou a pokud chceme škvarky tmavší tak přidám i trochu mléka..

:-K

už jsem o tom slyšela,tak to asi vyzkouším:yes:

...prima nápad, já dělám sádlo v pekárně a tam se tři kila nevejdou.:yes:

Jedině tak ho děláme:yes::yes::yes::yes:

Josef: nevím, jestli se sem k receptu savlinka vrátí, tak ti napíšu aspoň svoji zkušenost. Sádlo v troubě dělám nezakryté, dopsala jsem to do receptu;-)

Tom Beyk: díky :-K i v pekárně jsem zkoušela, ale nikdy se mi v ní škvarečky tak pěkně nevypekly.

Zobrazit starší odpověď

Mně se osobně dělá nejlépe sádlo v pomalém hrnci. Ale je to dobrý recept pro ty, kteří ho nemají.

<3:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
škvaření sádla v troubě, skvarene sadlo v troube, sádlo škvařené v troubě, škvaření sádla, domácí sádlo v troubě, skvareni syrového sádla, sadlo, škvaření sádla s mlékem, škvařeni sadla v v troubě, domácí škvařené sádlo v troubě, škvarky v troube, domácí sádlo z trouby, jak zavařit sadlo, škvařené sádlo z trouby, jak se dělá sadlo, škvarky dělané v troubě, škvarky z trouby, škvaření sádla v pomalém hrnci, skvareni sadla a mleko, škvaření syrového sádla v troube

Suroviny:
sádlo, voda

Přidat fotografie receptu