Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 685 kJ / 1 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 78,83 g |
Vláknina | 22,66 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme těsto na knedlíčky.
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté knedlíčky bez náplně (nebo váleček těsta rozkrájíme na peřinky - jako já) a po 30 minutách kynutí uvaříme ve vodě (přibližně 4-6 minut). Krok 2: Mák uvaříme v mléku doměkka, ke konci varu i s kořením. Osladíme medem, zahustíme strouhaným perníkem. Krok 3: Na talíři podáváme knedlíčky s moumelichem, přelité rozpuštěným máslem.
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté knedlíčky bez náplně (nebo váleček těsta rozkrájíme na peřinky - jako já) a po 30 minutách kynutí uvaříme ve vodě (přibližně 4-6 minut). Krok 2: Mák uvaříme v mléku doměkka, ke konci varu i s kořením. Osladíme medem, zahustíme strouhaným perníkem. Krok 3: Na talíři podáváme knedlíčky s moumelichem, přelité rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 17. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moumelich z Podještědí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrKG
Moje poznámka
Moumelich z Podještědí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrKG
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 8 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
krkonošský trhanec,
trhanec krkonošský,
čt1 herbář recepty,
nezdobene pernicky,
jablickove knedlicky,
nadívané ovocné knedlíky,
recept na trhance na čt1,
vánoční jídlo z podještědí,
čt1 herbář recepty
Suroviny:
mák mletý,
mléko,
med,
perník strouhaný,
skořice mletá,
koření hřebíček,
voda,
mouka hladká,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (10)