Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitný kváskový chleba z remosky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 122 kJ /
1 224 kcal
Bílkoviny32,50 g
Tuky5,00 g
Vláknina31,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy246,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit. Krok 2: Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku).
Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 40 minut. Pak z formy vyklopíme, vrátíme do remosky a ještě aspoň 10 minut dopékáme.
Krájíme po 24 hodinách od upečení.

Zveřejněno 23. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Plánovala jsem tento chleba udělat malý – právě proto, abych si ho mohla upéct v remosce.

Takže kdo bude chtít péct v troubě, suroviny pouze zdvojnásobí.

Pekárnománie -> www.pekarnomane.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitný kváskový chleba z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rk6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitný kváskový chleba z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
kváskový chleba z remosky, kvaskovy chleb z remosky, kváskovy chleb v remosce, chleba z remosky, kvaskovy chleba v remosce, žitný chleba v remosce, recept na kváskový chleba, recept na žitný kváskový chléb, žitný chléb v remosce, kváskový chleba do remosky, žitný chléb recept, kváskový chléb recept, zitny chleba recept, kvískový chléb v remosce, kváskový chléb recept v remosce, kváskový chleba recept, chleba z kvásku v remosce, recept na kváskový chléb do remosky, žitný kváskový chléb, kvaskovy chlieb v remoske

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná jemná, mouka žitná chlebová, koření chlebové, brambory, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu