Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 474 kJ / 8 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,26 g |
Tuky | 480,62 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 3,38 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 800,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných žloutků. (Já k ušlehaným žloutkům zašlehávámm polovinu mouky a druhou přimíchám střídavě se sněhem).
Krok 2: Pečeme zvolna v předehřáté troubě (já pekla 70 minut, ale teplotu v plynové troubě nedokážu odhadnout).
Krok 3: Pro krém si uvaříme puding společně s celou dávkou cukru a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit na teplotu, jaké má máslo, které po částech zašleháváme do pudingu a ještě asi 5 minut dobře prošleháme na hladký krém.
Krok 4: Korpus po vychlazení (lépe druhý den po upečení) rozkrojíme na tři díly, spodní potřeme marmeládou nebo tvárnou, ne tuhou ani ne řídkou piškotovou likérovou směsí z upečeného, rozdrobeného nebo umixovaného piškotu z poloviční dávky, smíchaným asi s 3 dcl likéru (skvělý je višňový). V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem.
Krok 5: Natřeme vrstvou krému (i na piškotovou likérovou směs), druhý díl potřeme krémem. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Povrch dortu pokryjeme marcipánem a různě zdobíme.
Zveřejněno 19. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Moje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 4 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 8 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 1 hodinou
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 5 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 6 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 10 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 10 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 14 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
recepty na dorty,
dorty recepty,
práce s marcipánem,
dorty,
pošli recept 8 2009,
jak zdobit dort,
recept na dort,
svatební cukroví recepty,
jak zdobit dorty,
dort pro děti recept,
recepty dorty,
pošli recept.cz,
dort recept,
dorty pro deti recepty,
dorty pro děti,
recepty na dort,
recept na dorty,
recepty na dorty pro děti,
dorty s marcipánem jak začít,
recept dort
Suroviny:
cukr,
mouka polohrubá,
vejce,
prášek do pečiva,
voda,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
rum,
kokos,
marcipán,
zdobení cukrářské
Komentáře (60)