Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené na mřížce

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 207 kJ /
527 kcal
Bílkoviny8,94 g
Tuky25,80 g
Vláknina19,93 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 6,03 g
Sůl15,00 g
Sacharidy59,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu dáme předehřát na 200 °C. Krok 2: Pokud máme hezké brambory, nemusíme je oloupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na širší plátky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.

TIP: Oblíbená jídla z kuřecího masa

Zveřejněno 25. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na mřížce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6w37

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na mřížce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6w37

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Marie Svarcova: :-Kveronika_straka: :-KDěkuji:-*
Hit minulého století občas pečeme také:yes:Ale když je chuť i na tu"podestýlku"jak níže píše Gregusa:-Dtak je mřížka fajn:-)

:-)<3:yes::yes: velmi chutné kuře , to byl kdysi velký hit :-K

Kuře jen na mřížce pečeme doma často, i jen tak samotné, nasolené... Bezpracná jídla, nejlepší!:-D

Gregusa: Vlastiku,velice děkuji za komentář a vydařené fotky:-KMoc mě to potěšilo:-8

Fakt dobrá vychytávka na pečení kuřete s podestýlkou.:yes::-K Kuřátko je mňamózní s nádhernou křupavou kůžičkou a výbornou podestýlkou.<3 Přidávám bodíky a také nějaké fotéčky.:-K

babkovaanna@email.cz: Velice děkuji:-K:-K

Mohu tento recept jen doporučit,je vynikající!!!

A co když nemám mřížku .stačí péct na talíři ;-)

Chutná jak by bylo grilované to byla mňamka :-)

Drahuško tak jsem dnes kuře upekla. Pekla jsem kuřecí díly...výborné.:yes: S dovolením jsem přidala foto..:-):-K

mika59: Miladko,děkuji za prudce jedlou fotku a pochvalu:-KJsem ráda,že zrovna Ty,taková kuchařinka,sis vybrala jeden z mých receptů:-*:-K


Eja57: Děkuji:-KTu podestýlku miluji ze všeho nejvíce<3Dají se kombinovat různé druhy surovin,ale největší prim u nás hraje právě ta cibule a brambory:yes:Sama pro sebe si občas udělám rychlovku v papiňáku-3 cibule,2 brambory,kousek slaniny a za 8 minut je jídlo hotové:-)

Zobrazit starší odpověď

Děkuji,že jste receptu věnovali pozornost:-KHostě Jitce děkuji za zastoupení a odpověď na dotaz od Daniely.:yes:

Daniela115 30. 10. 2017 19:26
Daniela: Jasné je, že v každej rúre je veľká mriežka, na ktorú sa dávajú plechy a pekáče. On ale dal do pekáčika zemiaky, na ne malú mriežku a na mriežku kura. A pekáčik dal na veľkú mriežku. Z kuraťa šťava kvapkala cez malú mriežku na zemiaky, kura sa opekalo zo všetkých strán a zemiaky boli od šťavy z kuraťa chutné. Už to chápeš?:-D

Zdravím Vás.
Pro to rozčílení jsem zapomněl i pozdravit a zhodnotit recept. Myslím si že nemá chybu .Podobný mám i já.Pokud někomu
nebude chutnat, tak ať se laskavě nezabývá mřížkou , ale ať napíše pravdu proč to domrvil. I když se to nedá zmrvit.:yes:javascript:;javascript:;javascript:;

Jde Vám o pitomou mřížku, nebo o recept. Když se pořádně podíváte , je nedříve brambot, dále mřížka a potom kuře a další....
Nevím , jak to vidite . Chce to se řádně dívat a nehledat pitomosti.Milan P.

není mřížka jako mřížka evidentně:-D

Daniela, protože z mřížky odkapává šťáva z kuřete, které se peče přímo do pekáče na brambory :-D Dnes jsem pekla kuře také a k tomu grilované brambory vč. cibule, červ .papriky, pórku, ale bez mřížky - moje chyba :-O, jinak recept je :yes:

jen nechápu proč na mřížce, na mřížku dávám každý pekáček

Daniela: Ide o 2 mriežky - na jednej je pekáč a v ňom je menšia mriežka

Zobrazit starší odpověď

Super,moc pekny recept:yes::yes:

Tématické fráze:
mřížka na pečení, pečené kuře, mřížka do pekáče, kuře na vode, mrizka na peceni drubeze, mřížka na pečení brambor, kuře pečene v troubě na mřížce, mřížky na peceni, kuře na mřížka, pečené kuře na stojánku, kuře na mřížce v troubě, recepty s kuřetem, recept na kuře, recepty na kuře, postup pri peceni v pekaci na mrizce, pečené kuře recepty, recepty na pečení masa na plechu s mřížkou, mrizka pod kure, mrizka na peceni masa, pečené kuře na vodě

Suroviny:
kuře, máslo, sůl, brambory, cibule, česnek, kmín celý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu