Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na "smetaně" (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 703 kJ /
885 kcal
Bílkoviny129,61 g
Tuky26,21 g
Vláknina4,96 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 410 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy31,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, bobkové listy, nové koření, papriku a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem. Krok 2: Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk. Krok 3: Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

Zveřejněno 24. 11. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na "smetaně" (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1O1G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na "smetaně" (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1O1G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

I já si myslím, že by nebylo od věci všechny vaše přínosné recepty takto označit:-)

hosta: ok. Označím postupně všechny.

já se tedy taky moc přimlouvám za to, aby v názvu bylo např. Vepřová plec na smetaně bez tuku, protože takhle to mate, kdo chce vařit bez tuku tak si Váš recept najde cíleně a naopak masožravec jako já (který Vaše recepty rozklikne, řekne si, booože, co to zase je?, pak si až všimne autora, recept zavře a řekne si, tak tohle dělat nebudu, ale jako dobrý pro někoho, kdo má dietu) si ušetří čas:-)

Kocmax: díky:-), já si opravdu vážím toho, že vymýšlíte tolik verzí jídel bez tuku a vypadají velmi chutně, jen myslím, že by měla být označena, že jsou bez tuku, aby nevyskakovala každému začínajícímu kuchtíkovi ve vyhledávači pod základním názvem jídla:-)

Zobrazit starší odpověď

To maso se nerestuje??Já ho nejdříve na tuku orestuji,aby se zatáhlo a pak dávám další indigrience.Ale tady o tom není zmínka,tak nevím.Podle receptu jak je zde psáno,bych ho dala do hrnce a podlila vývarem,rozumím tomu tak dobře???;-)

:-8"Vepřová plec na "smetaně""
Kocmax:
No, pokud názvy vašich rcp nejsou formulovány cíleně, že aby se kuchtíci furt dožadovali vysvětlení tu toho či onoho, tak sama vidíte, že některé lidi poznámky nečtou a nečtou...
Opravdu neuvažujete dát do názvu doušku např. BEZ TUKU? :-)
Kdo hledá "bez tuku", tak mu vyhledávač nabídne 50 rcp a tam už si spíše vybere než mezi 50.000 rcp, že:-8
***
Bez zeleniny to bude spíše jako "na paprice", než jako "na smetaně" ;-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Chtěli by to postup :-)ja samozřejmě vím, ale pro nekované kuchtíky je fajn recept podrobněji, určitě to ocení :-)
P.s. Taky mam ráda na smetaně, jen si přidávám aspoň trošku kořenové zeleniny, pro plnost chuti:-)

Tématické fráze:
veprova plec na smetane, vepřové na smetaně, vepřová plec recepty, vepřové plecko recepty, vepřové plecko na smetaně, vepřová plec na smetaně recept, jak vařit bez tuku, plecko na smetaně, vepřová plec, vepřová plec na smetaně - recept, recepty z vepřové plece, veprove na smetaně recept, vepřové bez tuku, vepřová plec na smetaně recepty, recept vepřové na smetaně, vepřova plec na na smetaně, vepřová plec recept, recepty z vepřového plecka, recepty na vepřové plecko, plecko recept

Suroviny:
plec vepřová, cibule, mléko nízkotučné, mouka hladká, vývar, sůl, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu