Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák (brokolice) po italsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 180 kJ /
1 955 kcal
Bílkoviny140,83 g
Tuky105,96 g
Vláknina46,03 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,36 g
Sacharidy89,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Růžičky květáku nebo brokolice jenom krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Krok 2: Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme k masu krátce orestovat nastrouhanou mrkev, celer, česnek i protlak. Přidáme pokrájená masitá rajčata a papriku, okořeníme a osolíme dle chuti. Vše promícháme a krátce podusíme. K masu vmícháme květák a necháme směs trochu zchladnout, jelikož potřebujeme vmíchat do směsi vejce, která by se ve vařící směsi ihned srazila a my je potřebujeme jako pojivo při zapékání. Krok 3: Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem, směs do něj přendáme, uhladíme a přiklopené zapečeme v předehřáté troubě 20 minut, pak odklopíme a zapečeme ještě cca 15 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který necháme rozehřát a zrůžovět. Krok 4: Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, s čerstvou zeleninou nebo jen tak.

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák (brokolice) po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OkG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák (brokolice) po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OkG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kveták po italsku, smažený květák po italsku, květák po italsku recept, omáčka květák s brokolicí

Suroviny:
květák, maso mleté, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, mrkev, celer, protlak rajčatový, olej, vejce, rajče, sůl, koření italské, sýr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu