Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňový koláč s vaječným likérem a hořkou čokoládou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 336 kJ /
5 816 kcal
Bílkoviny87,92 g
Tuky363,74 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 2,11 g
Sodík 750 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy475,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr a máslo spolu dobře ušleháme do pěny, po jednom přišleháme vejce, přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, vaječný likér a nakonec vmícháme hořkou čokoládu nasekanou nožem na menší kousky. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe vypeckovanými třešněmi a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 30 minut lehounce dozlatova. Krok 3: Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a naneseme ji na upečený vychladlý koláč.
Na ozdobu můžeme povrch koláče pocákat hustým vaječným likérem.
K tomuto koláči je moc dobrá silná černá neslazená káva.

Zveřejněno 25. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový koláč s vaječným likérem a hořkou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9wWY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový koláč s vaječným likérem a hořkou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9wWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
koláč s vaječným likérem, recept na kolac s vajecnym likérem, čokoládový třešňový koláč, koláč z vaječného likéru, třešňový koláč, třešnový koláč s vajecným konakem, nepečený třešňový koláč, třešňový koláč s mascarpone, třešnový hrníčkový koláč, nepečený třešňový koláč recept, koláč s vaječným koňakem, třešňový koláč s čokoládou, tresnovy čokoládový koláč, třešňový koláč nepečený

Suroviny:
vejce, cukr krupice, máslo, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, likér vaječný, čokoláda hořká, třešně, smetana ke šlehání, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu