Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňoto s pečeným kuřecím masem a mrkví - pro nejmenší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme, použijeme již upečené kuřecí maso. Pokud nemáme, připravíme ho následovně: Kuře omyjeme, lehce osolíme a okmínujeme. Do pekáčku dáme olivový olej, na něj položíme kuře, pokapeme olejem a přikryté vložíme do trouby. Pečeme, než je kuře zcela měkké. V průběhu pečení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou.
Následně obereme již vychladlé maso a nakrájíme ho na kousky. Krok 2: Pórek nakrájíme na půlkolečka a mrkev na kousky. Krok 3: V kastrůlku rozpálíme olivový olej a na mírném plameni chvilku restujeme pórek. Přidáme mrkev, podlijeme vodou a dusíme, než je mrkev měkká. Krok 4: Dáme vařit tarhoňu - do hrnce dáme vodu a lehce ji osolíme. Přivedeme k varu, vsypeme tarhoňu a vaříme ji doměkka (je třeba ji zkusit). Po odstavení hrnce z trouby ji můžeme nechat chvilku dojít ve vodě, než ji scedíme. Krok 5: Když je mrkev měkká, přidáme k ní nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme ho prohřát. Přidáme tarhoňu, promícháme a pokud je třeba, tak dosolíme (ale většnou to nutné není).

Zveřejněno 29. 8. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Vhodnost dle zavedených surovin.

Oleje není třeba moc, dá se i ředit vodou, aby jídlo nebylo příliš mastné. Stejně tak se solí opatrně, pokud je osolené maso, není již třeba solit hotové jídlo.

Syté jídlo, které si dají i dospělí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňoto s pečeným kuřecím masem a mrkví - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzZQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňoto s pečeným kuřecím masem a mrkví - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Na toto jídlo bych použila naporcované kuřecí díly, zprudka je opekla, dusila ve vlastní šťávě, pak přidala mrkev a podlila a v tom celém bych s přiměřeným množstvím tekutiny za občasného míchání dodělala tarhoňu. Zdá se mi zbytečné nejprve péci v troubě kuře, tarhoňa, popř. rýže by do sebe vsákla šťávu, a bylo by to moc dobré. ;-):-K:-K Vařím tak podobně vnukovi, např. s těstovinami, ty také dávám nevařené také později do pánve. Nejvíce se mi osvědčila malá kolínka.

yanull: Určitě by to bylo výborné...ale moje dcera má teprve 15 měsíců a zatím jí prudce opečené maso nedávám, i s pečeným teprve začínám. Měli jsme pečené kuře (peklo se rozporcované), tak jsem jí část masa nechala a udělala jí tarhoňoto. Byla to víceméně improvizace, na začátku jsem ani nevěděla, jestli jí dám rýži nebo tarhoňu. Ale ten nápad udělat těstoviny rovnou v pánvi je dobrý, občas tak dělávám rýži nebo quinou:-K

Tématické fráze:
tarhoňoto, tarhoňa s pečenim masem, recepty s pečeným kuřecím masem, kuřecí maso pro nejmenší, kuřecí maso s mrkví

Suroviny:
kuře, sůl, kmín celý, olej olivový, pórek, olej olivový, mrkev, těstoviny tarhoňa, sůl,

Přidat fotografie receptu