Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná roláda z vepřové kýty

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 232 kJ /
3 401 kcal
Bílkoviny326,22 g
Tuky220,70 g
Vláknina5,03 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 7,08 g
Sůl16,82 g
Sacharidy25,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu rozřízneme na co největší plát obdélníkového tvaru a přes potravinářskou fólii ho dobře rozkleme paličkou na maso. Poté osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Na lžící másla v pánvi orestujeme nadrobno pokrájené jarní cibulky, pak přidáme rozmíchaná osolená a opepřená vajíčka, která usmažíme a necháme lehce zchladnout. Krok 3: Na rozklepaný plát masa poklademe plátky slaniny nebo jiného pikantního salámu s vyšším podílem masa (např. vepřové kýty pikant nebo chilli šunky). Rovnoměrně rozprostřeme usmažená vajíčka s jarní cibulkou a posypeme hráškem. Pokračujeme mozzarellou pokrájenou na tenká kolečka. Mrkev rozkrojíme na podlouhlé hranolky a pokladame na okraj delší strany rolády a pak už od této strany můžeme začít opatrně rolovat. Na druhém konci rolády necháme trochu volného místa, aby nám při zavinování rolády náplň nevyjížděla. Svážeme kuchařským provázkem a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku vytřeného olivovým olejem. Na závěr roládu posypeme grilovacím kořením, aby měla pěknou barvičku. Podlijeme cca 3 lžícemi vody, aby se nám udělal základ pro šťávu na výpek. Krok 4: Pečeme v troube vyhřáté na 170°C asi 1 hodinu v zaklopené zapékací míse nebo v pekáčku přikrytém alobalem. Na posledních 10 minut můžeme odkrýt a dopéct dozlatova. Krok 5: Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše, vařené brambory, šťouchané brambory, ale i rýže.

Zveřejněno 15. 10. 2018

Poznámka autorky Ivana K.

Kdo má radši hustší konzistenci výpeku, může si ho přelít do pánvičky a lehce zahustit bramborovým škrobem (Solamylem) rozmíchaným ve vodě. Stačí ho dát opravdu malinko, třeba půl lžičky. Používám ho raději než klasickou mouku, která se musí dlouho provářet. Toto je do minutky hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná roláda z vepřové kýty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zpL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná roláda z vepřové kýty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zpL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová roláda z kýty, recepty z vepřové kýty, roláda z vepřové kýty, plněná vepřová kýta, vepřová roláda recept, vepřová kýta recept, vepřová kýta recepty, vepř rolada, vepřová roláda, vepr.rolada, roláda z kyty, plněná vepřová roláda, vepř.rolada plnena, masové rolády vepřové kýty, recep!plnena vepr.rolada, pečená plněná roláda z kýty, vepr.rolady, rolada s kyty, vepr. roláda, plnene veprove roláda

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, mrkev, hrášek mražený, sýr mozzarella, slanina pikantní delikates, cibulka jarní, máslo, olej olivový, koření grilovací, pepř, voda

Přidat fotografie receptu