Florentýnské hvězdičky
Florentýnské hvězdičky jsou jemné, křupavé sušenky plné mandlí a oříšků. Tento elegantní dezert zaujme nejen svým vzhledem, ale především lahodnou kombinací chutí, která se příjemně rozplyne na jazyku.
Suroviny pro 1 dávka
150 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 828 kJ / 5 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,47 g |
Tuky | 324,87 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 653,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku a prášek do pečiva prosejeme, přidáme oba cukry, vypracujeme, rychle zapracujeme máslo a dáme do chladna.
Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Máslo, oba cukry a med zahříváme, až směs lehce znědne. Přilijeme smetanu a mícháme až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Potom vmícháme mandle, sekané oříšky a nakrájené rozinky. Mícháme, až se hmota spojí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát silný 3 mm, vykrájíme hvězdičky. Dáme na plech vylořený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C přibližně 7 minut. Plech vyndáme z trouby, na předpečené cukroví rozdělíme náplň a dopečeme na 175 °C ještě 8-10 minut.
Zveřejněno 23. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Florentýnské hvězdičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ly3j
Moje poznámka
Florentýnské hvězdičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ly3j
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 14 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
florentynske cukrovi,
pomerančové hvězdičky bahula
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
med,
smetana ke šlehání,
lupínky mandlové,
ořechy lískové,
rozinky
Komentáře