Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa se šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 658 kJ /
396 kcal
Bílkoviny81,65 g
Tuky3,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy1,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Krok 2: Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu a podlijeme šumivým vínem. Krok 3: Dusíme zakryté poklicí cca 45 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se kuře nepeklo moc prudce a nevysušilo se.
Jako příloha se hodí rýže.

Zveřejněno 6. 1. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa se šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EoYl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa se šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EoYl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

"Kuřecí prsa se šumivým vínem,..."
No, nenapadá mě nic jiného pro použití "bublinek", než že bylo potřeba zpracovat nedopitou lahev sektu od silvestra, že ;-)

Tématické fráze:
kuřecí prsa na pomerančích, kuřecí prsa recept, maso s rakytníkem

Suroviny:
prsa kuřecí, víno, rakytník, pomeranče, sůl, pepř, rozmarýn

Přidat fotografie receptu