Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká kachní prsíčka s čerstvými brusinkami, hlívou ústřičnou a fialovými bramborami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nemecky_Kreativni_Chef Nemecky_Kreativni_Chef

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 406 kJ /
336 kcal
Bílkoviny10,92 g
Tuky3,88 g
Vláknina21,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy54,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Brambory vařte 12 minut při střední teplotě. Krok 2: Cibuli oloupejte a rozpulte. Jednu polovinu nakrájejte na malé měsíčky a druhou na drobné kostičky. Z limetky oškrábejte kůru a vymačkejte šťávu. Chilli papričku jemně rozdrolte, hlívu ústřičnou nakrájejte nahrubo na proužky. Krok 3: V hrnci rozpalte olivový olej na střední teplotu a osmažte v něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte brusinky, kari, chilli papričku a 2 lžíce cukru a vše smažte ještě 1 minutu. Krok 4: Podlijte 7 lžícemi vody, snižte teplotu, přikryjte poklicí a vše nechte 10 minut povařit. Čatní pak udržujte v teple. Krok 5: Brambory slijte a nechte vychladnout. Filety z kachních prsíček omyjte, osušte a kůži šikmo nařízněte, aniž byste řízli do masa. Každý filet dle libosti ze všech stran okořeňte solí a pepřem. Krok 6: Brambory oloupejte a podélně nakrájejte na hranolky. Filety z kachních prsíček vložte kůží dolů do studené pánve bez oleje. Rozpalte na vysokou teplotu a maso zprudka osmahněte (cca 4 minuty). Obraťte a smažte ještě ½ minuty. Krok 7: Filety z kachních prsíček vyndejte z pánve a zbylý tuk v pánvi ponechte. Filety položte kůžičkou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a dopékejte na prostřední mřížce v troubě 8 minut. Krok 8: Do stejné pánve, kterou jste použili předtím, dejte brambory nakrájené na hranolky a smažte je v kachním omastku při střední teplotě 3 minuty. Dle chuti přidejte ½ lžičky soli a pepře. Krok 9: Přisypte cibuli nakrájenou na měsíčky a hlívu ústřičnou a nechte vše smažit další 2 minuty. Následně přidejte baby špenát a odstavte pánev se sporáku. Krok 10: Přidejte k brusinkám 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžičku limetkové kůry a hořčici a vše dochuťte ½ lžičky soli. Krok 11: Filety z kachních prsíček vyndejte z trouby a nechte je zakryté 3 minuty dojít. Potom filety šikmo nakrájejte na asi centimetrové plátky. Krok 12: Hlívu ústřičnou, špenát a fialové brambory nandejte na talíř, na to naservírujte filety z kachních prsíček a nakonec obložte brusinkovým čatní.

Zveřejněno 13. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká kachní prsíčka s čerstvými brusinkami, hlívou ústřičnou a fialovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqZY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká kachní prsíčka s čerstvými brusinkami, hlívou ústřičnou a fialovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní prsíčka recept, kachní prsíčka recepty, recepty na kachní prsicka s kroupami

Suroviny:
hlíva ústřičná, brambory, limetka, hořčice, prsa kachní, špenát baby, cibule červená, chilli paprika sušená, koření kari, brusinky, olej olivový, sůl, pepř, cukr

Přidat fotografie receptu