RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Suroviny
Porce: 20-40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 295 kJ / 2 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,25 g |
Tuky | 204,50 g |
Vláknina | 51,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 92,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Zveřejněno 16. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Moje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 16 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
raw jednohubky,
raw sýr z ořechů s probiotiky,
raw fermentovat syr,
veganské jednohubky
Suroviny:
semínka lněná,
semínka slunečnicová,
koření,
sůl,
olej,
oříšky kešu,
šťáva citronová,
pažitka,
pepř,
bylinky
Komentáře (1)