Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka II.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 961 kJ /
1 186 kcal
Bílkoviny28,31 g
Tuky84,93 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy71,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Nebo pak klasicky nakrájíme na plátky, záleží jaký výsledek chceme mít. Pak je na másle podusíme, u strouhaných stačí chvilka. Krok 2: Cibuli nakrájíme na jemno, můžeme použít i malý sekáček potravin, jen z ní nesmíme připravit kaši. :-) Pak ji na rozehřátém oleji orestujeme do sklovita, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a mlékem a za stálého prošlehávání metličkou necháme zavařit a pak za občasného prošlehání provařit. Osolíme dle potřeby. Ke konci přidáme ještě smetanu a podušené houby, ale už dlouho nevaříme. Hustotu omáčky upravíme případným přidáním vývaru nebo mléka. Po odstavení můžeme dochutit trochou octa. Krok 3: Omáčku jsem podávala s houskovým knedlíkem a vařeným vepřovým masem - kýtou, vývar jsem použila na omáčku. Půjde použít i hovězí nebo telecí maso.

Zveřejněno 22. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAGX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAGX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
žampionová omáčka, žampiony recepty, žampiony recept, recepty na žampiony, žampionova omacka na na kyselo, zampionova omáčka videorecepty, top recepty žampionová omáčka, recept zampiony, omáčka se žampiony, žampionová omáčkou, žampionová omáčka bez mouky, jak zavařit žampiony

Suroviny:
žampióny, máslo, olej, cibule, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana 12%, sůl, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu