Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté řízky pečené v troubě

Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do mleté masové směsi přidejte pořádnou porci sýra.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení masa

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 970 kJ /
2 383 kcal
Bílkoviny114,16 g
Tuky188,52 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 1,29 g
Sůl2,92 g
Sacharidy54,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Toustový chleba pokropíme částí studeného mléka a necháme nasáknout. Maso rozmícháme se smetanou, jemně nastrouhaným bramborem, nastrouhaným sýrem a chlebem. Dochutíme kořením, podle potřeby dolijeme mléko (směs by neměla být řídká) a necháme maso 1/2 hodiny odpočinout. Krok 2: Cibule nakrájíme na proužky a připravíme pekáček. Z masa utvoříme menší řízečky. Nejprve je obalíme ve strouhance, pak v rozšlehaných vejcích s trochou mléka a znovu ve strouhance. Vkládáme do rozehřátého oleje a zprudka asi minutku opečeme z každé strany. Krok 3: Do pekáčku dáme jednu cibuli, uložíme maso těsně vedle sebe a posypeme zbylou cibulí. Na každý kousek masa dáme tenčí plátek másla a mezi maso nakrájenou klobásu. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C. asi 10-15 minut. Krok 4: Pak pekáček odkryjeme, pečeme dalších cca 10 minut a maso obrátíme. Obrácené maso opečeme do zlatova. Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 27. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté řízky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VG8O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté řízky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VG8O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Moanka: To mě těší, jsem ráda, že chutná. Děkuji za pěknou fotku.:-K:-K

Opět veliká dobrota. 😋 Nadýchané jako peřinky a chuťově luxusní… 👌 Jedou s námi do Alp. 😉 Děkuji za hezký recept a přeji hezké dny… 🙂

Kam Vy na to chodíte? 😊 Tak tyhle řízečky s námi pojedou ve ST do Alp!! 😃😄 Už se na ně těším… 😉😋

;-)casino:
, ale toto je fakt velmi dobré! A hlavně je třeba, vše odzkoušet.

;-)JosefZeravicky:

casino:
PŘEJU PĚKNÝ DEN. Váš příměr je sice zajímavý, ale z kulinářského hlediska mám názor, že k telecímu se česnek nehodí, neb je toto maso velice jemné, a česnek by mu tuto jemnos odnesl.
Proto i do vídeňského řízku česnek, byť malé množství rakušáci nedávají, tedy ani já ne.

PRO MAGDALENKU :
obyčej není železná košile, navíc já odpovídám ( pokud jste si přečetla celou diskusi) na připomínky (vhodné a nebo nevhodné ) k mojemu názoru či doměnce.

A OPĚT PRO DALŠÍ DISKUSE:
Prosím ani ve snu jsem neměl na mysli tento zajímavý recept nějak zhodit a přecpat ho česneke, jak to asi nekteří pochopili. Na celé množství bych tam dal jen jeden či dva strůčky.
Ti, kteří jste to chápali jinak, tak bohužel vaše kulinaření není shodné s mím.

Neomlouvám se , že reaguju na připomínky, neb vy reagujete na moje.

NAVRHUJU, UŽ TOHO NECHME A VĚNUJME SE VAŘENÍ. CO VY NA TO?
DDěkuju a
,,toš tak,,

JosefZeravicky: Pod receptom sa obyčajne komentuje recept, myslím, že ak rád diskutujete napr. o cesnaku, bolo by vhodné, ak si na "Diskuze" vytvoríte svoje vlákno. Tam vaše skúsenosti z kuchyne a názory uvítajú určite viacerí.

JosefZeravicky:
No, vy byste z jalové krávy vymámil tele...:-8
...a asi by bylo na česneku, že :-D

casino: PŘEJU PĚKNÝ DEN.

Máte moje simfonie, ale já se nepřu o ničem, jen jsem dal návod , jak si to já upravím, a třeba to někoho zaujme.
MY JSME PROSTĚ ČESNEKOVÍ, a nikou neberu že jej někdo nemusí. Stejně jak u jiných receptů, když bych , podle mého tam dal drcený kmín. Taky bylo několiklidí proti, někteří pro a z našeho okolí, co si s nima koresponduju, naopak mi píšou, že je to podle jejich šmaku.
NA ZÁVĚR, UŽ SE TU NEBUDU IK TOMU VYJADŘOVAT MNĚ VYPROVOKOVAL NÁZEV RECEPTU ,, MLETÝ ŘÍZEK ,, .
Protože za moji kuchařskou éru jsem tento název neakceptoval, neb řízek je prostě řízek, to je třeba si najít třeba ve Wikipedii, ale mletý řízek z odborného hlediska není, je to jen karbenátek v trojobalu.

ALE ZASE PROČ NE, VŽDYŤ GASTRONOMIE JE KRÁSNÁ A LZE JI PODLE CHUTI INOVOVAT A CO JINDE ZATRACUJÍ, TAK NĚKDO ZASE ZBOˇŽŇUJE. A tak přece vzniklala už od pradávna všechna jídla co člověk poznal uheň a na něm upravoval dostupné potraviny.
A podobnost k holandskému řízku, jo, ale vzdálenou bych tam viděl. A česnek , u nás se dává do mnoha pochutin.

A pokud by jste se chtěl dozvědět víc, tak v Buchlovicích bývá festival česneku, někdy po sklizni, a tam je možnost okoštovat i netradiční česneková jídla - třeba i zmrzlinu, buchty a podobné jídla.

ZLÍ JAZYKOVÉ TVRDÍ, KDE SE JÍ ČESNEK, TAK NEMUSÍ CHODIT LÉKAŘ, a ani nikdo jiný.

Berte prosím moji odpověď na váš vzkaz jako to, že si rád povídím a nevadí mi, když semnou někdo nesouhlasí, neb je dokázáno: KDE NENÍ ROZPORU, TAM NENÍ VÝVOJ.
A o to mi jde.
,, TOŠ TAK ,, . :-)

JosefZeravicky:
Vracím se pouze k vašemu doporučení přidat ČESNEK:-O
Dovolím si podotknout, že zde uvedený rcp se poněkud podobá tzv. Holandskému řízku ;-)
Dal byste do holandského řízku ČESNEK :-?
Možná ano a proč ne, proti gustu žádný dišputát, že:-)
No, pak už se to ale bude podobat spíše karbanátkům (sekané) se sýrem že ;-)

Frantiska:
PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Paní, nevím ze které části slovácka jste, a já jsem dal jen můj názor, jak je to u nás kde žiju v městečku dýl , a je to tu zvykem. Když to není u vás zvykem, já vám to neberu. U nás si bereme česnek skoro ke všemu, třeba i ,,ke kávě,, .
Je to druhá medecína, hned vedle slivovice.
No a odsuzujete můj návrh s česnekem a vajíčkama a taky jste to nevyzkoušela, tak si protiřečíte.
JEN ABY BYLO MEZI NÁMA VE VŠÍ SOUDNOSTI ZŘEJMÉ, je li vám to známo: Je rozdíl když vaří muž a když vaří žena?

A elaboráty? Nemusíte je číst a už vůbec se knim vyjadřovat, když nechápete proč tam jsou.
NĚKDO DOVEDE ,,ZHODIT,, NÁPAD JEDNÍM , ČI DVĚMA SLOVY, JÁ JE ALE NESHAZUJU, NAOPAK PODPORUJU, A DÁVÁM MOJI MYŠLENKU, JAK BYCH SI JEJ UPRAVIL JÁ PRO SEBE, PRO MOJE STRÁVNÍKY, KTERÉ TŘEBA NĚKDO MOJÍ ZPŘÍZNĚNÉ CHUTĚ PŘIJME A ANI SE K TOMU .........

Naopak já vysoce oceňuju každého, kdo sem jakýkoliv recept dá do ,,placu,, neb je to spousta práce se vším a až budu mít čas, tak se taky do toho pustím.

NAOPAK OD VÁS, JÁ JSEM PRO VÝMĚNU NÁZORŮ A HLEDÁNÍ LEPŠÍHO A LEPŠÍHO ASI NA ROZDÍL OD VÁS.

A když se neumíte vyjadřovat obšírněji, tak mi to neberte, i když to nechápete.
A ještě jednou vyjadřuju dík autorce za zajímavý nápad a zveřejnění receptu.
:-D
,,TOŠ TAK,,

Moc dobrý.<3:-)<3<3<3<3<3<3

JosefZeravicky: protoze jsem ze Slovacka, jsem ráda, že tady není česnek. Vajíčka jsou zbytečná. Hlavně nechapu ty elaboraty, kdyz jste to vubec nezkousel. Já ano a je to dobrý recept.

JosefZeravicky: věřím, že nemáte zlý úmysl. Ale každá přispívatelka dává recept, jak to vaří ona. Jestliže svými radami překopete recept, už by to nebyl recept její, chápete? Nehledě na to, že ho podle Vás zatím nikdo nevařil, takže nikdo nemůže posoudit, co tam může být a co ne. A kdybych byla autorkou, Váš komentář, co je tam špatně, by mě dlouho mrzel. Pište recepty, tedy jestli chcete, jak to vaříte vy. Opravovat recepty jiných v tak velké míře se mi fakt nelíbí.:-K

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Neberte prosím moje přízpěvky ve zlém, ale jen jako moji zkušenost a námět, jak je třeba i upravit. Ale není to rypáctví a zneuctění kuchařského umění a citu.
A moje domněnky právě z toho vychází , neb tvrzení má obě strany.
A jen tak na okraj, mám velice moooooc práce a večer se vracím kolem 19-20 hodiny do domu tak unavený, že relaxuju při vaření, kde si odpočinu. Hodně vymýšlím svoje recepty, třeba teď jsem si podle svého udělal FAZULOVOU MÁČKU PODLE MOJÍ CHTĚ ( asi tak 3 litry) a dáváme to do krabiček mrazáku a pak ji , stejně jak špenátovou, houbovou, rajčatvou a další , vyděláme. Stejně tak vařím polévky- kuřecí, gulášovou, hřibovou, fazulovou s nokaa, bramborovou, rajčatovou, zabíjačkovou a další (vždy kolem 15 litrů) , potom je zavařím v mikrovlnce a uložím ve sklepě. ( je jich tam kolem 100) . Podobně i guláš, pečené maso, vlastně vyuzené maso. ( je jich kolem 50 uložených) Potom jen veznem na co máme chuť , uděláme čerstvé brambory , či rýžu a je to ok.
MÁME TOTIŽ ZAHRADU, SAD A DOMÁCÍ HOSPODÁRKU, tak že jsme si to vylepšili. Nemít perfektní studený sklep, tak by to nešlo.
Ve svém ,,kuchařském umění jsem to dotáhl až jako finalista soutěže POCHOUTKOVÉHO ROKU S PATRIKEM ROZEHNALEM.( byli u nás od 13 až do 18 hodin a vše natočili- kde je i důkaz) Nevadí mi, že jsme asi z 300 přihlášenách receptů byli vybráni mezi 40 nejlepších a nevyhráli jsme- vu vyhodnocení v DIVADLE RADKA BRZOBOHATÉHO) .

A až budu mít trochu víc času, tak přidám vlastní recepty k vašemu posouzení. Třeba vlastní zabíjačkovou polévku, oškvarky kuřecí, nebo vepřové dělané v mikrovlnce, zavařování v mikrovlnce, tvarůžkovou polévku, osmaženou brokolici, ,,kadeřávkové mozky, růžičkové kuličky a podobně.
NE, OPRAVDU NECHCI SE CHLUBIT, JEN TI CO SLEDUJÍ TŘEBA TENTO VELICE DOBRÉ A POUČNÉ TOP RECEPTY, ABY TO NEBRALI ZLE, ALE JEN MOJE ZAMYŠLENÍ.
A že toho nappíšu víc , šak to nemusíte vy co se jim to nelíbí číst a když mi to slušně a věcně ,,sepsujete,, je to váš názor.
,, TOŠ TAK,, :-K

JosefZeravicky: TOŠ TAK nevím co napsat :-O ..snad jen abyste vyzkoušel, a děkuji za názor..;-):-K

JosefZeravicky:
Koukám, že přes domněnky jste kadet;-)
No ale s tím česnekem jste v tomto případě totálně OT ;-)

JosefZeravicky: a od čeho všeho ještě máte klíče?:-*
Upečte a popište podle svých připomínek a bude tu další, soudím i docela hezký, recept

Není důvod přepisovat název-výraz mletý řízek je použit snad v každé kuchařce, možná už pan Šroubek ho znal

JEŠTĚ JSEM OPOMNĚL DODAT, ŽE TO PEČENÍ JE ÚPLNĚ PODLE MÉHO GUSTA, zejména i ta cibule, která je pak i jako dekorace třeba na ty štóuchané brambory
,,TOŠ TAK,,

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Když jsem si přečetl název, tak už jen pro ten název jsem byl žvědavý, jak někdo pomele řízky a pak je peče v troubě.

TADY BYCH NAVRHOVAL AUTOROVI(CE) ABY TOMU DALA NĚJAKÝ JINÝ NÁZEV , A PAK TO BUDE SEDĚT.

Zpracování přísad je velice zajímavé, i snoubení ingrediencí.
Jen drobnost- smíchané ingredience s masem bych už nenazýval masem, ale vzniklou směs, ( maso je přece maso, nikoliv toto , ale to je detail).
Protože jsem to nedělal, navím, jak bode držet tato směs, přesto že je tam vše mozné, přesto bych tam dal dvě vejce, rozkvedlané rádlem v hrnu, aby tam nebyly vaječné žmolky. Mám dojem, že ten libový buček při opékání v troubě mohl se drobit, nebo nedržet pospolu- ale zase jen moje domněnka na základě zkušeností.
Protože jsem ze slovácka, kde vévodí česnek, tak bych tam dal několik rozetřených strůčků a také drcený kmín.
Když píšete, že vytvoříte menší řízečky, tak to bych nahradil bochánky, nebo placky o tloušťce třeba kolem centimetru.
PÍŠETE , ŽE MASO DÁME TĚSNĚ VEDLE SEBE, A PAK HNED, ŽE MEZI MASO DÁTE NAKRÁJENOU KLOBÁSU
Asi by to chtělo více objasnit, neb když je dáte těsně vedle sebe, tak by se mohly vlivem rozpékaného sýra třeba spojit a pak by esteticky byly ne takové, jaké jsou na fotce.
A poslední můj návrh bych máslo dával až téměř před dokončením, tam právě zůstane ta lehká vůně a konečný chuťový efekt toho másla.

ALE JINAK SKUTEČNĚ VELICE ZAJÍMAVÝ A I ORIGINÁLNÍ RECEPT. :yes:<3

Skutečně to stojí za vyzkoušení.

Tématické fráze:
řízky v troubě, řízky pečené v troubě, mleté maso se sýrem pečené v troubě, mletý řízek recept, mletý řízek v v troubě, top recepty z mletého masa, mleté maso v troubě, mletý řízek v troubě, mlete rizky, mlete rizky se syrem v troubě, mleté maso se sýrem v troubě, mleté řízky se sýrem v v troube, mlete maso pecene v troubě, řízky v pečené v troubě, mlety rizek se syrem v troube, mleté řízečky pečené v troubě, pečený mletý řízek, mletý řízek pečený v v troubě, pečení řízků v troubě, recept - řízky pečené v troubě

Suroviny:
bůček, mléko, smetana zakysaná, sýr gouda, chléb toustový, brambory, sůl, pepř mletý, vejce, mléko, strouhanka, cibule, máslo, klobása pikantní, olej

Přidat fotografie receptu