Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špíz ze sumečka afrického

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 852 kJ /
1 160 kcal
Bílkoviny66,17 g
Tuky75,50 g
Vláknina18,91 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 7,01 g
Sůl16,80 g
Sacharidy49,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety nakrájame na kúsky vhodné na napichovanie. Klobásu a cibuľu narežeme na kolieska. Krok 2: Prísady na marinádu premiešame a naložíme do nej kúsky sumčeka, cibuľu a klobásu. Necháme zakryté v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Krok 3: Na ihly striedavo napichujeme kúsky ryby, klobásu a cibuľu. Krok 4: Na panvici na oleji opekáme špízy zo všetkých strán na silnom plameni cca 10 min, podľa hrúbky mäsa. Krok 5: Špízy vyberieme na ohriaty tanier a do výpeku pridáme zvyšok marinády, na kúsky natrhané lístky šalvie a krátko orestujeme. Touto šťavou polejeme špízy a ihneď podávame s chlebom a zeleninou.

Zveřejněno 5. 8. 2019

Poznámka autorky tejaja

Namiesto sumčeka môžeme použiť aj filety inej ryby, podľa chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz ze sumečka afrického

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q18r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz ze sumečka afrického

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q18r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
grilovaný sumeček africký, sumeček africký recept, sumeček africký - filet recepty

Suroviny:
sumeček africký, klobása, cibule, olej, olej, šťáva citronová, ocet, cukr, pepř, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu