Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček pečený s uzeninou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nebo krkovici omyjeme, osušíme a u bůčku nakrájíme kůži na čtverečky. Oloupané špekáčky nakrájíme na slabé plátky. Do masa uděláme podlouhlé hluboké zářezy, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme kolečka uzeniny. Krok 2: Maso osolíme na povrchu ze všech stran (zářezy ochutí uzenina, ta je slaná dost). Trochu opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme a zakryjeme poklicí nebo přetáhneme pekáček alobalem. Zbylá kolečka uzeniny můžeme dát péct do šťávy. Pečeme 1 a půl až 2 hodiny na 150º C, sundáme alobal (nebo poklici) a dopékáme na 180 až 200º C odklopené na barvu. Krok 3: Během dopékání poléváme šťávou, já i dvakrát maso otočila. S chlebem výborná večeře, ale i s bramborem a zeleninovým salátem dost dobrý obídek. Chce to libovější bůček, než jsem měla já!

Zveřejněno 27. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený s uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NvoK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený s uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NvoK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pečený bůček a s uzenym, prokládaný bůček, pečený bůček s klobásou recepty, bůcek pečený s krkovicí, pečený bůček s uzenym, prokládaný pečený bůček

Suroviny:
bůček vepřový, sůl, pepř, kmín drcený, česnek, špekáček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu