Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové dušené v zelenině

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 546 kJ /
1 565 kcal
Bílkoviny212,27 g
Tuky44,68 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 761 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy65,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem skončili tak 1,5 cm před dokrojením. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou (cca 1 lžíce) a v rozehřátém tuku maso shora i zespodu krátce osmažíme, necháme mřížku trochu zatáhnout a do zářezů nasypeme nasekaný česnek. Krok 2: Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kusy, smícháme s nasekanými rajčaty a čubricou (případně adžikou) dle chuti a směsí přelijeme připravené maso. Vše ještě mírně osolíme. Tlakový hrnec, kastrol, zapékací mísu zaklopíme a dusíme na sporáku nebo v troubě doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem nebo vodou, zeleninu nemícháme, abychom ji neměli na kaši. Podléváme minimálně, abychom nemuseli zahušťovat. Já připravoval v papiňáku, vařil cca 25 minut po natlakování a nepodléval jsem vůbec, zelenina pustila šťávy dost. Krok 3: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, který můžeme namáčet do výrazné masovo-zeleninové šťávy, ale stejně tak si pochutnáme, když jako přílohu zvolíme rýži nebo brambor.

Zveřejněno 6. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové dušené v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZnr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové dušené v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZnr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové na zelenině, dusene vepřové se zeleninou, dušené vepřové v zelenině, recepty dušená zelenina, dušené vepřové, vepřové maso dušené na zelenině, vepřové maso na zelenině, vepřové dušené svrajcaty v papiňáku maso

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř celý, paprika sušená sladká, česnek, rajče, pórek, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, mrkev, čubrica, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu