Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 436 kJ / 1 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,16 g |
Tuky | 22,69 g |
Vláknina | 58,36 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 165,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brokolici bez košťálu poduste v páře, brambory uvařte oloupané v osolené vodě s kmínem.
Krok 2: Po uvaření vyšťouchejte brambory a brokolici, lehce tyčovým mixérem rozmixujte a společně smíchejte. Přidejte bylinky.
Krok 3: Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
Krok 4: Do mísy dejte veškeré suroviny: maso, cibuli, vejce, česnek, majoránku, sůl a pepř.
Krok 5: Vše nejprve smíchejte vidličkou a poté použijte ruce. Aby při pečení sekaná nepopraskala, je důležité masovou směs hnětat rukama asi 10 minut.
Krok 6: Během této doby párkrát celou hmotu vezměte a praštěte s ní zpět na dno nádoby. Tímto postupem se vše dokonale spojí.
Krok 7: Po hnětení vytvoříte šišku, kterou položíte do pekáče.
Krok 8: Sekanou polévejte průběžně vodou a potírejte.
Krok 9: Nejprve ji pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut. Poté uberte na 160 a pečte cca 1 hodinu.
Zveřejněno 12. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná s brokolico-bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/84yg
Moje poznámka
Sekaná s brokolico-bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/84yg
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 11 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
maso krůtí mleté,
sekaná,
brokolice,
brambory,
okurka salátová,
česnek,
cibule,
majoránka
Komentáře (2)