Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min + 1 hodina uležení

25 min + 1 hodina uležení

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 841 kJ /
440 kcal
Bílkoviny46,66 g
Tuky24,81 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy6,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní je stlačíme.
Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem.
Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu. Krok 2: V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme.
Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou. Krok 3: Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme.
Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 7. 3. 2020

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj - recepty od Břicháče Toma

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWom

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWom

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové na žampionech s mrkví, vepřové na žampionech a mrkví, veprova panenka s mrkví

Suroviny:
panenka vepřová, mrkev, žampióny, máslo, olej olivový, sůl, pepř, tymián, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu