Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 884 kJ /
450 kcal
Bílkoviny18,10 g
Tuky4,62 g
Vláknina34,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy68,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova a plátky masa na ní poté necháme z obou stran zatáhnout. Pak odsuneme plátky ke straně, do kastrolu k nim přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, papriku a vše necháme krátce osmažit a rozvonět. Krok 2: Plátky masa opět rozprostřeme v kastrolu, přilijeme cca 300 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby. Téměř ke konci dušení masa přidáme očištěné malé mladé mrkvičky (4 - 6 ks na porci, dle velikosti) a dále pomalu dusíme cca 5 minut. Nakonec přidáme zhruba na minutku podusit i čerstvě vyloupaný hrášek. Krok 3: Pokud je omáčkový sos hustý tak akorát, není nutné ho zahušťovat. Pokud je řídký, přidáme trošku jíšky, vše necháme krátce provařit, dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a můžeme podávat.
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky.

Zveřejněno 15. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, česnek, mrkev, hrášek, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu