Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé asijské hovězí ramen nudle

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

digiart digiart

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 633 kJ /
390 kcal
Bílkoviny41,95 g
Tuky23,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 183 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,45 g
Sacharidy1,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si do menší misky omáčku. Krok 2: Na pánvi rozehřejte olej, přisypte cibuli a česnek, vařte do zlatova, pozor nespalte to! Krok 3: Mezitím si zvlášť zalijte instantní nudle horkou vodou, aby změkly, ale ne moc. Krok 4: Přidejte mleté maso (za stálého míchání), dokud se neprovaří, poté přilijte připravenou omáčku a nechte karamelizovat. Krok 5: Přidejte změklé scezené nudle a vše řádně promíchejte.
Podávejte ještě horké, posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.

Zveřejněno 27. 8. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé asijské hovězí ramen nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé asijské hovězí ramen nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

digiart: ... bohužel ani tu českou. :no:

digiart: váš vulgární komentář mažu. Vše se dá vyjádřit slusnym způsobem.

Dovolila jsem si vložit fotku nudlí, které autor zřejmě použil....ramen nudlí.....
Nebo si je můžeme udělat doma, pan Cuketka má na webu hezký recept....

Recepty na ramen nudle jako "rychlovku"  najdete pod nazvem ramen-noodles-stir-fry, fantazii se meze nekladou
Tento recept je dobry, jen ocividne nestastne napsany.
Mozna bych autorovi doporucila, aby se prilis nespolehat na "google prekladac" ;-)

Trošku se to zamotalo....
- RAMEN jako jídlo je polévka
- RAMEN NUDLE jsou nudle z pšeničné mouky, bez vajec, se specifickou technologií přípravy, a existují v podobě "instantních" nudlí, jako "kostky" ( stejně jako Udon, Soba nudle...)
No a z Ramen nudlí můžeme uvařit cokoli, ne je jen dát jako vložku do Ramen polévky....

digiart: stačilo jen odpovědět na dotazy,já si nemyslím,že se do Vás někdo pustil,když není někomu něco jasné,tak se zeptá,to považuji za normální;-)Ale Vás se dotazy dotkly a název jste si zvolil sám a přitom víte,že to nejsou ramen nudle:-O;-)

Simona Skolakova: Vám by nevadilo kdyby se do vás takhle pěkně pustili ;-( k vůli pár slovíčkám i když na jednu stranu chápu že kritika musí být a že to nejsou pravé ramen nudle, to vím taky a pokud se jim název nelíbí tak ať si to pojmenují jak chtějí. Mě jde hlavně o to aby to ostatním chutnalo a jídlo dobře vypadalo, jsem totiž produktoví fotograf ;-) a ne kuchař :-! Prodávám fotky do světových fotobank. Neumím kuchařskou řeč :-!

Jak málo stačí,aby se člověk naštval,než aby odpověděl na dotazy,které byly položeny ve vší slušnosti;-)
Když sem dá člověk recept,tak musí počítat s tím,že budou dotazy,ale to si myslím není nic špatného:-K

Tak za prvé jsem autor ale to nevadí a za druhé nejsem žádný profík abych se tu vyjadřoval jako nějaký šéfkuchař a za třetí, no raději nic ;-( mějte se tu hezky :-//

casino: ramen je samozřejmě POLÉVKA, ale "ramen nudle" existují, ty se dávají do té polévky ( dají se použít i udon nudle..)...takže název je podle mne ok...

Marie Svarcova: Nepochybuji, že výsledná krmě je dobrá, a i když se mi to "vaření do zlatova" nelíbilo od začátku, nechala bych to plavat. Ale způsob jednání autorky receptu vůči cathleen, to mně vadilo natolik, že jsem se nechala strhnout ke komentáři. Tato autorka opravdu nezná kuchařské názvosloví, ale s kuchařkou, jako je cathleen, jedná jako s malou holkou. :-(:-((

digiart:
Zkusme to od Adama:-D
Co je to RAMEN:-?

Hlavně tedy neumím maso na cibuli a česneku VAŘIT DO ZLATOVA. Umím smažit do zlatova, umím péct do zlatova, ale vařit do zlatova, to bude asi nějaká novinka.:-? :-O Nebo neznáte to nejjednodušší správné pojmenování kuchařských činností.

digiart: No, v tomto pripade bych asi cibuli, cesnek + maso na panvi restovala na oleji, ne varila ;-)
"Varit" je hodne vseobecne, obycejne varime vodu na spagety, knedliky, zeleninu, polevku atd., ale varena cibule s cesnekem + mlete maso na oleji jako zaklad teto omacky neni to prave orechove . . . . .

digiart: u mě nejde o chápání, ale o to, že si myslím, že budou nudle rozméklé úplně, než bude hotové maso s ostatním.

Jen ještě na konec, to celé dosolte a opepřete dle vaší chuti, kdo má rád ostřejší jídla může si během vaření přidat drcené sušené chilli papričky :yes:

Nevím co na tom nechápete :-? je jasný že maso dáváte vařit na pánev s cibulí a česnekem :yes: Nudle se pak přidají scezené nakonec a vše se řádně promíchá:yes:

casino:

cathleen: Než uvaříte maso s omáčkou nudle vám krásně změknou pak už je jen scedíte a pomícháte v pánvi s masem :yes:

:yes:mně by určitě chutnalo <3:-K

Připravte si do menší misky omáčku.
Na pánvi rozehřejte olej, přisypte cibuli a česnek, vařte do zlatova, pozor nespalte to!
Mezitím si zvlášť zalijte instantní nudle horkou vodou, aby změkly, ale ne moc.
Přidejte mleté maso (za stálého míchání), dokud se neprovaří, poté přilijte připravenou omáčku a nechte karamelizovat.

No, přijde mi to psané poněkud zmateně...
...ale avšak bych si tipnul, že maso se přidává na pánev a nikoli do nudlí s horkou vodou, že ;-)

Jak dlouho asi trvá příprava instantních nudlí, aby příliš nezměkly:-?

Suroviny:
nudle instantní, olej rostlinný, olej sezamový, maso hovězí mleté, omáčka sojová tmavá, ústřicová omáčka, mirin, cibulka jarní, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu