Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hubník s anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 658 kJ /
2 547 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky197,83 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 927 mg
Sodík 4,80 g
Sůl11,77 g
Sacharidy131,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát.
V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme doměkka. V polovině přípravy přidáme kostičky slaniny a společně dokončíme.
Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme sníh. Krok 2: Směs hub a slaniny promícháme s navlhčenými rohlíky, žloutky, zahustíme krupičkou a strouhankou. Promícháme s bylinkami, majoránkou a dochutíme pepřem, solí a nakonec promícháme opatrně se sněhem z bílků. Krok 3: Zapékací misku vymažeme máslem (nebo sádlem), vysypeme strouhankou a přendáme do ní připravenou směs. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme cca 35-40 minut.

Zveřejněno 19. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hubník s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyN6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hubník s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyN6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, houby lesní, cibule šalotka, vejce, slanina anglická, krupička, strouhanka, mléko, máslo, majoránka, petrželka, pažitka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu