Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš (kotlíkový)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 023 kJ /
2 156 kcal
Bílkoviny237,22 g
Tuky33,20 g
Vláknina76,93 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,24 g
Sacharidy171,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky). Krok 2: Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso a zarestujeme. Vsypeme mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Pak podlijeme vodou těsně nad maso, osolíme, opepříme a zakryté vaříme téměř doměkka. Krok 3: Přidáme brambory (na kostičky nakrájené i ty najemno strouhané), rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a dovaříme doměkka. Ke konci jsme do guláše přidali krájenou nať libečku a v dlaních rozemnutou majoránku.

Zveřejněno 26. 10. 2020

Poznámka autorky cathleen

Recept inspirovaný receptem Kluků v akci. Vařili jsme na plotně (ne v kotlíku), vynechali sušené houby a smrkovou větvičku, kterou kluci pro vůni nakonec v guláši chviličku povaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš (kotlíkový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M29

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš (kotlíkový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M29

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jelení, cibule, sádlo vepřové, mrkev, celer, petržel, paprika sušená sladká, kmín drcený, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, rajče, paprika, lečo sterilované, brambory, víno červené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu