Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 173 kJ /
519 kcal
Bílkoviny20,76 g
Tuky39,79 g
Vláknina8,87 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy15,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla. Krok 2: Do mísy dáme polníček, překrojená rajčátka, na kostky pokrájenou okurku a mozzarellu. V hrnečku rozšleháme olivový olej, balzamiko, hořčici, javorový sirup, sůl a pepř. Zálivku opatrně vmícháme do salátu. Salát podáváme se zastřeným vejcem a posypeme ho ořechy.

Zveřejněno 3. 12. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JXL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JXL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
polníček, rajče cherry, okurka čerstvá, sýr mozzarella, vejce, ocet, ořechy pekanové, olej olivový, hořčice hrubozrnná, sirup javorový, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu